Zsolnay Light Festival vom 28.06. – 01.07.2018

Foto: Zsolnay Fényfesztivál

Sogar auf den Seiten eines Fantasybuchs können wir die Pécser Gebäude sehen, die am Wochenende auf dem Zsolnay Light Festival als besondere Lichtbilder dargestellt werden.
Das Zsolnay Light Festival ist das erste Lichtfestival des Landes mit interesantem Musikprogramm und Street-Entertainment vom 28. Juni bis zum 1. Juli.

Die Besonderheit des Festivals ist, dass es über 2,5 Millionen Lumen Helligkeit auf den Sehenswürdigkeiten der Stadt geben wird.

Eines der Ziele des Festivals ist es, die Werte von Pécs zu zeigen während auf dem Festival mehr als 100 Programme zu sehen sind.

Das Video vom letzten Jahr:

Ungarisch:

Fényárban úszik Pécs a hétvégén

Akár egy fantasy könyv lapjain is viszontláthatnánk a pécsi épületeket, amelyeket a hétvégi Zsolnay Fényfesztiválon különleges fényfestésekkel látnak el.

A Zsolnay Fényfesztivál az ország első fényfesztiválja, ami izgalmas programkavalkáddal és külföldi fellépők utcai attrakcióival, koncertekkel kápráztat el mindenkit június 28. és július 1. között.

A fesztivál különlegessége, hogy több mint 2,5 millió lumen fényerő lesz a város nevezetességeire vetítve. A fesztivál totemállata, a Kiégő Izzók pixelbogara olyan fényes lesz, hogy még a levegőből is látható lesz, a belvárosban sétálva pedig a fényművészet különböző ágait ismerhetik meg a látogatók.

A fesztivál egyik célja a pécsi értékek bemutatása, azáltal, hogy a belvárosi épületeken 12.000 négyzetméternyi felületen látható a fényfestés, miközben a fesztivál keretében több mint 30 helyszínen, közel 100 program közül válogathatnak a vendégek.

Elnézve a tavalyi videót a fesztiválról, a lenyügőző látvány garantált!