Ungarns größtes Freizeit-Lauf-Event kommt!

Foto: Budapest Sportiroda

Das 33. SPAR Budapest Marathon® Festival ist eine fast landesweite Veranstaltung, die sich durch eine bedeutende internationale Beteiligung auszeichnet. Der Marathonlauf ist eine Brücke, die Budapest mit dem Land und der Welt verbindet.

Teilnehmer aus fast 900 Siedlungen in Ungarn und 84 Ländern haben sich angemeldet, was die Veranstaltung zu einem echten Fest macht. “

Der Wettbewerbsleiter betonte, dass der 6. Oktober hauptsächlich für die Familien sei: Sieben verschiedene Stationen warten auf Kinder, Kleine, Große, Eltern, Großeltern. Eine der schönsten Traditionen des Festivals ist das 10-jährige FODISZ Equal Opportunity Race in diesem Jahr, mit Unterstützung von jungen Menschen mit Behinderungen auf einer Distanz von 500 Metern.

Am Sonntag, den 7. Oktober gibt es einen 30-Kilometer-Lauf.

Dieses 2-tägige Spektakel wird in diesem Jahr einen neuen Veranstaltungsort und eine neue Route haben. Der ELTE Lágymányosi Campus ist nun Start des Wettbewerbs. Es gibt 35 Musikpunkte auf der Strecke, die Läufer und Fans inspirieren.

Foto: Budapest Sportiroda

Ungarisch:

Közeledik Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseménye!

A 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál szinte az egész országot megmozdító esemény, melyet jelentős nemzetközi részvétel is jellemez. A maratoni futás egy híd, amely összeköti Budapestet az országgal és a világgal.

Az idei esemény szervezéséről Kocsis Árpád a BSI versenyigazgatója adott tájékoztatót. Mint mondta: Mostanra felkerültünk a világ futótérképére, méltó partnerei vagyunk más futóvárosoknak. Van egy közös nyelvünk: a futás, a tudatos sportolás és az sportban lelt öröm. Közel 900 magyarországi településről és 84 országból jelentkeztek, így válik a verseny igazi ünneppé.”

A versenyigazgató kiemelte, hogy október hatodikán a családoké a főszerep: 7 különböző táv várja a gyerekeket, kicsiket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket. A fesztivál egyik legszebb hagyománya az idén 10 éves FODISZ esélyegyenlőségi futama, ahol a fogyatékkal élő sportolni vágyó fiatalok, ép társaik és élsportolók támogatásával teszik meg az 500 méteres távolságot.

Október 7-én vasárnap azokat várja Európa egyik legszebb maratoni futóköre, akik egyéniben, párban, váltóban, vagy a 30 kilométeres távon szeretnék próbára tenni magukat.

A 2 napos fesztiválnak idén új helyszíne és új útvonala lesz. A versenyközpontnak az ELTE Lágymányosi Campus ad helyet, az útvonal pedig a belvárost mentesítve, főként a rakpartokon vezet. Az útvonalon 35 zenei pont gondoskodik a futók lelkesítéséről és a szurkolók szórakoztatásáról.

A BSI vezetője hangsúlyozta, a forgalommal kapcsolatban a szervezők csak a szükséges és legminimálisabb mértékig avatkoznak be a város forgalmába, a futók elhaladása és az út takarítása után megszűnnek a terelések.