Späte Abendprogramme erwarten die Besucher im Szeged Zoo

Foto: Pexels.com

Besucher des Wildlife Parks von Szeged werden am Samstag mit einem späten Abend- und Nachtprogramm begrüßt, in dem die Tierwelt und Kultur Australiens und Madagaskars vorgestellt werden.

Der diesjährige 30-jährige Wildpark in Szeged lädt Besucher zur Tierwelt einer Region ein. Madagaskar und Australien sind 2 faszinierende Tierwelten mit unendlicher Artenvielfalt. Mehr über diese Arten erfahren Sie auf der Bildungsveranstaltung.

Bei Programmen, die nachts beginnen, können die Gäste die Tiere des Zoos in einer völlig neuen Situation kennenlernen, da einige der Lebewesen in der Dämmerung oder bei Nacht aktiv sind, sodass ihr natürliches Verhalten am besten beobachtet werden kann. Deshalb sind abendliche Besuche im Park beliebt, die am Samstag neben anderen in Madagaskar mit einheimischen Ringelschwanzmakrelen (Lemur catta) und dem größten Raubtier der Insel, der Cryptoprocta ferox, zu finden sind.

Kleinere Kinder warten auf Märchen und australisches Schminken, die Instrumentalshow der australischen indigenen Volksmusiker Didgeridoo und das Terrarium mit dem Rosenkranz, dem australischen rosigen Kakadu.

Das Programm dauert 21 Stunden. In der Dämmerung und nach Sonnenuntergang ist der Wald mysteriöser.

Ungarisch:

Késő esti programokkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban

Ausztrália és Madagaszkár élővilágát és kultúráját bemutató késő esti és éjszakai programokkal várják szombaton a látogatókat a Szegedi Vadasparkban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

Az idén harmincéves Szegedi Vadaspark nyári rendezvényein egy-egy térség élővilágára hívják föl a látogatók figyelmét. Madagaszkár és Ausztrália abban közösek, hogy teljesen egyedülálló, endemikus élőlények fejlődtek és maradtak fenn elkülönült területükön. Az ismeretterjesztő rendezvényen ezekről a fajokról tudhatnak meg többet a vendégek.

Az este hatkor kezdődő programokon a vendégek számukra teljesen új helyzetben találkozhatnak az állatkert lakóival, hiszen az élőlények egy része szürkületkor vagy éjjel aktív, ezért ilyenkor figyelhető meg természetes viselkedésük a legjobban. Ezért is népszerűek az esti látványetetések, melyeken szombaton mások mellett a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú makikkal (Lemur catta) és a sziget legnagyobb ragadozójával, a fosszákkal (Cryptoprocta ferox) találkozhatnak az érdeklődők.

A kisebb gyerekeket mesefoglalkozás és Ausztráliát idéző arcfestés várja, a hangszerbemutatón megszólal az ausztrál őslakosok hagyományos zeneszerszáma, a didgeridoo, és a terráriumháznál Rózsikával, az ausztrál rózsás kakaduval is találkozhatnak az arra járók.

A program 21 óráig tart, de utána még tovább lehet majd sétálni az éjszakai állatkertben. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

 

Kommentieren Sie den Artikel

Bitte geben Sie Ihren Kommentar ein!
Bitte geben Sie hier Ihren Namen ein