Achtung Wildunfälle! Paarungszeit der Hirsche und Rehehat begonnen

Foto: Pexels.com

Mitte Juli ist die Zeit, in der die Hirsche jagen, bzw Brunstzeit! Dies ist nach Ansicht der Experten auch deshalb gefährlich, weil während der Paarungszeit die Gefahr von starken Wildwechsel besteht und die Tiere  ohne Rücksicht auf die möglichen Risiken, dazu neigen, die Straßen zu überqueren.

Ihre Bewegungen sind plötzlich und unvorhersehbar, so dass Autofahrer nicht auf sie vorbereitet sind und infolgedessen die Anzahl der Wildunfälle steigt.

Jedes Jahr werden mehr als 4.000 Tiere getötet, die meisten davon in dieser Zeit.
Die Paarungszeit dauert normalerweise bis Mitte August, und die gefährlichsten Zeiten sind Abenddämmerung und Nacht.

Ungarisch:

Óvatosan közlekedjünk az utakon – Megkezdődött az őzek párzási időszaka

Július közepével beköszönt az az időszak, amikor az őzek kergetőznek, avagy itt a nász ideje! A szakértők szerint ez azért is veszélyes, mert párzási időszakban az állatok veszélyérzete lecsökken, és nem törődve a lehetséges kockázatokkal, hajlamosak eszetlenül átrohanni az úton.

Mozgásuk hirtelen és kiszámíthatatlan, így az autósok nincsenek rájuk felkészülve, és ennek következtében megnőnek a vadbalesetek száma. Évente több mint 4 ezer ütnek el az autósok, melyek nagy része ebben az időszakban következik be.

A párzási metódus általában augusztus közepéig tart, a legveszélyesebb időpontok pedig a szürkület, valamint az esi, éjszakai órák.

Kommentieren Sie den Artikel

Please enter your comment!
Please enter your name here