Giraffe wurde im Nyíregyháza Zoo geboren

Nyíregyháza, 2019. augusztus 8. MTI/Balázs Attila

Eine Rothschlild Giraffe (Giraffa camelopardalis rothschildi) wurde im Zoologischen Park Nyíregyháza geboren. Zusammen mit den Nachkommen befinden sich bereits sieben Giraffen im Zoo.

Das weibliche Kalb, das nach 450 Trächtigkeitstagen geboren wurde, ist anders als gewöhnlich fast so groß wie ein Bulle, eine Stunde nach der Geburt hat es eine Grösse von 175 Zentimetern und wiegt 60 Kilogramm. Übrigens hat das Kalben am vergangenen Wochenende vor den Augen der Besucher begonnen, sagte Zsuzsa Révészné Petró, Leiterin des Tierparks.

Bisher lebten im Park vier erwachsene Giraffenkühe und zwei Bullen.

Nyíregyháza, 2019. augusztus 8.
MTI/Balázs Attila

Ungarisch:

Zsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban

Rothschlild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban, az utóddal együtt már hét zsiráf látható a sóstógyógyfürdői látványosságban.

A 450 nap vemhességi idő után világra jött nőstény borjú testmérete – a megszokottakkal ellentétben – gyakorlatilag a bikákéhoz hasonlít, a 175 centiméter hosszú és 60 kilogrammos utód egy órával születése után már biztosan állt a lábán. Az ellés egyébként a múlt hétvégén, a látogatók szeme láttára indult el – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője csütörtökön az MTI-vel.

A parkban eddig négy felnőtt nőstény és két hím élt, köztük a hétéves, Vanesa névre keresztelt anyaállat Lengyelországból, az Árpi névre hallgató kilencéves apa Csehországból érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében. A csapat legifjabb tagja – aki egyébként a kilencedik Nyíregyházán született zsiráf – az első három napban az anyjával élt egy belső istállóban, majd csatlakozott a külső kifutóban zebrákkal és ritka antilopfajokkal élő zsiráfcsaládhoz.