Frühlingsmesse auf dem Vörösmarty-Platz in Budapest

Foto: pexels.com

Vom 23. Märzz bis 22. April findet die diesjährige Frühjahrsmesse in Budapest statt. Qualitativ hochwertige, traditionelle Programme für Liebhaber der Kultur und Gastronomie werden geboten. Traditionelle und moderne Kunstobjekte sowie Design erwarten die Gäste mit Blick auf die Pavillons der Handwerker, die auch Oster-Souvenirs anbieten.

Neben dem Streetfood, das mit den Traditionen des Osterfestes verbunden ist, werden auch Lamm, Eier und Schinken, Pálinka oder Bierbrauereien vorgestellt.

Es gibt viele Folk-, Jazz-, Crossover-, Soul-Konzerte, Puppentheater und Tanzaufführungen auf der Bühne.

Ungarisch:

Tavaszi Vásár a budapesti Vörösmarty Téren

Március 23 és április 22 között rendezik meg az idei Tavaszi vásárt. A tavaszköszöntő forgatag színvonalas, hagyományos programokat kínál a kultúra és a gasztronómia szerelmeseinek. Tradicionális és modern művészeti tárgyak, valamint design várja a vendégeket, akik kedvükre nézelődhetnek a a kézművesek pavilonjai közt, amelyekben húsvéti ajándéktárgyakat is kínálnak.

A húsvéti ünnepkör hagyományaihoz kapcsolódó böjti ételek, valamint a bárány, a tojás és a sonka mellett számos borkóstolóval, pálinka vagy sörfőzde bemutatkozásával, húsvéti puncsfőzéssel készülnek a vásár gasztromesterei. A Kárpát-medencei étel és italkülönlegességek szinte teljes választékával megismerkedhet a látogató.

A vásár utolsó hetén Liszt Ferenc magyar zeneszerző emléke előtt tisztelegnek korának, ételeinek és italainak bemutatásával, muzsikájának hangjaival.

Rengeteg népzenei, jazz, crossover, soul koncert, valamint bábszínház és zenés-táncos gyerekelőadás lesz a színpadon. A kézműves játszóház természetes anyagokból valódi mókával; a hencsergő pihenési lehetőséggel várja a családokat. A kézművesek nyitott műhely bemutatósorozatán bárki maga is textil-, ékszer- vagy játékkészítővé válhat.