Das Fisch- und Weinfest beginnt am Freitag in Balatonfüred

Gemütlich am Angelteich - Hier ist Angeln erlaubt... Foto: Flying Media Hungary

Am Freitag beginnt das Balatonfüred Fisch- und Weinfest. Bei der viertägigen Veranstaltung wartet eine Weinmesse, Fischverkostung sowie Kinder- und Familienprogramme auf die Besucher. Am ersten Tag der Veranstaltung wird Baksa Kata, eine Folksängerin auftreten, gefolgt von der Danubia Tamburazenekar und einem Budapest Bar Konzert.

Am Samstag findet im Bodorka Visitor Centre ein Angelwettbewerb für Kinder statt und die Gäste werden auf die Terrasse des Blaha Restaurants eingeladen. Eszter Bírós Kinderkonzert und Balázs Elemérs Albumveröffentlichung schließt die Samstagsprogramme ab.

In Tihany erwartet die Besucher samstags und sonntags ebenfalls ein umfangreiches Programm.

Ungarisch:

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a hal- és borünnep

A négynapos rendezvényen borvásár, halkóstoló, gyermek- és családi programok várják az érdeklődőket – tájékoztatta szerdán az MTI-t a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője.

Cserép László elmondta, hogy a rendezvény tizenhatodik alkalommal kínál programokat a családoknak a térség négy településén, Balatonfüreden, Paloznakon, Csopakon és Tihanyban.

A balatonfüredi Tagore sétányon minden nap borvásárt és halkóstolót tartanak. A rendezvény első napján Baksa Kata népdalénekes lép fel, majd a Danubia Tamburazenekar és a Budapest Bár ad koncertet.

Szombaton horgászversenyt tartanak gyermekeknek a Bodorka látogatóközpont előtt, majd a Heti Válasz című folyóirat közönségtalálkozójára várják az érdeklődőket a Blaha étterem teraszán. Bíró Eszter gyerekkoncertje és Balázs Elemér lemezbemutató koncertje zárja a szombati programokat.

Tihanyban pálinkapiknikre várják a látogatókat szombaton és vasárnap a Mádl Ferenc térre és a Pisky sétányra – fűzte hozzá.