Champagner- und Weinfest am Wochenende in Budafok

Vierzig Winzer Weine, eine Auswahl von vier Bühnen werden am Samstag und Sonntag das 29. Budafok Champagner und Wein-Festival bereichern. Künstler, Konzerte, Weinproben, Kellerbesichtigungen und andere Programme stehen zur Auswahl.

Vierzig wein-Produzenten präsentieren ihre Weine aus der Buda-Winery oder anderen Weinregionen des Karpatenbeckens.

Die Underground Bands in der Wine Bar, Popmusik und leichter Jazz auf dem Champagne Square, Jazz und Blues auf der Fröccs Terrasse und mehrere Bühnenkünstler im Piactér. Während des Wochenendes findet in Budafok Blahalouisiana, The Biebers, Random Trip und Trio Kolta statt. Na dann, Prosit!

Ungarisch:

Pezsgő- és borfesztivál várja látogatóit a hétvégén Budafokon 

Negyven pincészet borai, négy színpadon ötven előadó koncertjei, borkóstolók, pincelátogatások, valamint számos ifjúsági és egyéb program közül választhatnak szombaton és vasárnap a 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál látogatói.

A rendezvényen negyven termelő kóstoltatja tételeit: fehéreket, rozékat és vöröseket, buborékkal vagy anélkül, budafoki borászatokból vagy a Kárpát-medence más borvidékeiről.

A Bor udvarban undergorund zenekarok, a Pezsgő téren a popzene és a könnyű jazz, a Fröccs teraszon a jazz és a blues, a Piactéren pedig több stílus előadói is képviseltetik magukat. A hétvégén Budafokon vendégeskedik például a Blahalouisiana, a The Biebers, a Random Trip, valamint a Trio Kolta, amely az ismert örmény származású harmonikást, David Yengibariant látja vendégül.

A szervezők a családokra is gondoltak, több helyszínen biztosítanak a gyerekek számára szórakozási lehetőséget. A Kő Boldizsár által megálmodott, augusztusban megnyílt Szent István mesetérre különböző gyerekprogramokkal, így például kézműveskedéssel és játszóházzal készülnek, és a színpadon is egymást váltják majd az ifjúsági produkciók: fellép többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, Habók János bűvész, valamint a Majorka Színház is.