40. Saison für das Györer Ballett

Foto: gyoribalett.hu

In der neuen Saison werden zwei Shows des Györer Ballets stattfinden und sechs weitere werden gezeigt, sagte der Direktor des Unternehmens am Donnerstag bei der Eröffnungssitzung des Unternehmens in Győr.

János Kiss sagte, dass er am 10. November das „Dark Silence“ in der Choreographie von Angel Rodriguez, Spanien, zum Gedenken an den Ersten Weltkrieg präsentieren wird. Das Stück wird in einem europäischen Dorf gespielt und stellt dar, was mit den Familien passiert wenn Männer in den Krieg ziehen und Frauen und Kinder zurückbleiben.

Das Ensemble tritt auch dieses Jahr in mehreren ungarischen Städten und im Ausland auf, unter anderem in Marokko, Turin und Sizilien mit der sizilianischen Philharmonie.

Foto: Győri Balett

Ungarisch:

Negyvenedik évadát kezdi a Győri Balett

Az új szezonban két bemutatót tartanak, és további hat darab marad műsoron – közölte a társulat igazgatója csütörtökön az évadnyitó társulati ülésen Győrben.

Kiss János elmondta, hogy november 10-én mutatják be a spanyol Ángel Rodrigez koreografálásában a Sötét csönd című darabot, amely az első világháborúnak állít emléket. A darab egy európai faluban játszódik és azt dolgozza fel, hogy mi történik a lakókkal, amikor a férfiak elmennek a háborúba, a nők és a gyermekek pedig egyedül maradnak.

Műsoron marad a Rómeó és Júlia, a Bolero, a Romance, A skarlát betű, az Antigoné, és új szereplőkkel játsszák ismét a Forgószél című gyermekdarabot, amelyet hat éve mutattak be.

A társulat idén is fellép több magyarországi városban és külföldön is, egyebek mellett Marokkóban, Torinóban és Szicíliában a Szicíliai Filharmonikusokkal.

Kommentieren Sie den Artikel

Please enter your comment!
Please enter your name here