Budapest steht am Wochenende im Zeichen von Rosé und Champagne

Foto from: Budapest Borfesztivál

Der Rosalia-Rosé und Champagne Park wird vom 11. bis 13. Mai rund um die Burg Vajhahunyad in Budapest veranstaltet.

Auf dem, schon zum siebten mal veranstalteten Fest, werden Rosé, Sekt, erlesene Weine, Streetfood und Konzerte wohl die Hauptrolle spielen.

Als das größte Ereignis der Weinsaison in Budapest haben die Macher des Events auch an die gedacht, die das süße lieben. Es gibt speziell angefertigten Schornsteinkuchen, Bonbons, Schokoladen-Delikatessen, Macarons, leckeres Eis, Strudel und köstlichen Kaffee. Die Organisatoren ermutigen alle Teilnehmer, an der Liget Bora (der beste Wein des Parks) Auswahl teilzunehmen, bei der fast 40 Rosés um den Ehrentitel konkurrieren.

Weitere Informationen auf der Website der Veranstaltung! 

Ungarisch:

Rosé, Pezsgő, Városliget!

Május 11. és 13 között rendezik meg a budapesti Rosalia-Rosé és Pezsgő ligetet a Vajhahunyad vár mögött.

A már hetedik alkalommal lezajló fesztiválon, a rosé, a pezsgő, a finom borok, a streetfood és a koncertek lesznek a főszerepben, emellett pedig gazdag családi programok várják a látogatókat.

A budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiváljaként ismert eseményen az édesszájúaknak is lesz miből válogatnia: lesz kifejezetten a fesztiválra megálmodott kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé. Sőt, a szervezők arra buzdítják a vendégeket, hogy a Liget Bora választáson is vegyenek részt, ahol közel 40 rosé verseng a kitüntető címért.

Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Ha ez megvan, a szavazata leadását a helyszínen sétáló hostesseknek teheti meg, és ezt követően átvenni tőlük a neki járó meglepetést!

További információk: http://www.rosalia.hu/

Foto: Budapest Borfesztivál