An der Kettenbrücke pink gekleidet – „Every Woman wins!“

Budapest, 2018. szeptember 30. Rózsaszín színekkel világítják meg a Lánchidat az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület hagyományos lánchídi sétája során 2018. szeptember 30-án. A „Minden nõ számít!” jelmondattal megrendezett séta célja, hogy felhívja a figyelmet a szûrõvizsgálat fontosságára és az egészséges életvitelre. A háttérben a Budavári Palota látható. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Am Sonntagabend organisierte man den traditionellen Kettenbrückenspaziergang „Every Woman Wins!“ in Budapest.

In Ungarn erkranken jedes Jahr fast 8.500 Menschen an Brustkrebs – Daher ist also Aufmerksamkeit enorm wichtig. Dies ist ein Grund für die Veranstaltung.

Vor dem Spaziergang gab es Open-Air-Programme, medizinische Untersuchungen vor Ort und aufklärende Diskussionen.

Am Nachmittag fand in der Ungarischen Akademie der Wissenschaften, die bereits traditionelle Konferenz über Brustkrebs statt.

Budapest, 2018. szeptember 30.
Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület sétájának résztvevõi a rózsaszín színekkel megvilágított Lánchídon 2018. szeptember 30-án..
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ungarisch:

Rózsaszínbe öltöztették a Lánchídat

Vasárnap este rendezte meg a hagyományos lánchídi sétát „Minden nő számít!“ jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület.

Az egyesület közleményében az olvasható, hogy évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon mellrákkal, élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás.

A séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várták az érdeklődőket.

Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhattak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel.