Weihnachtsverkehr Ungarn: Diese Woche wird mehr Verkehr auf den Autobahnen erwartet!

Archivbild: Reise auf Ungarns Autobahn - Foto: Flying Media Hungary

In dieser Woche wird aufgrund der bevorstehenden Feiertage, insbesondere auf den Autobahnen M1 und M5 sowie der Autobahn M0 mehr Verkehr erwartet.

In der Umgebung von Einkaufszentren ist ebenfalls mit extrem starkem Verkehr zu rechnen, was sich auch auf den Verkehr auf den umliegenden Straßen auswirken kann.
Die Winterferien beginnen zudem in einer Woche am 23. Dezember in Österreich und in den deutschen Bundesländern  was auch zu mehr internationalem Verkehr führen wird.

Der Transitverkehr aus westlicher Richtung betrifft hauptsächlich die bereits erwähnten Autobahnen, wird jedoch voraussichtlich stärker sein als die Autobahnen M0 Dunakeszi und Fót sowie die Kreuzung M7 Székesfehérvár. Von den Schnellstraßen des Landes östlich der Donau könnten die Spuren der Autobahn M3 nach Hatvan voller sein als gewöhnlich.

Ungarisch:

Közútkezelő: már a héten nagyobb forgalom várható az autópályákon

Már ezen a héten nagyobb forgalomra kell számítani az utakon a közelgő ünnepek miatt, különösen az M1-es és az M5-ös autópályán, valamint az M0-s autóúton – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Extrém nagy forgalom várható a bevásárlóközpontok környékén is, és ez a környező közutak forgalmára is hatással lehet – írták.
Hozzátették, Ausztriában és a német tartományokban egy hét múlva, december 23-án kezdődik a téli szünet, de egyes nyugat-európai gyárakban már korábban leáll a munka, ezért nagyobb lesz a nemzetközi forgalom.

A nyugat felől érkező tranzitforgalom főként a már említett autópályákat érinti majd, de az M0-s dunakeszi és fóti, valamint az M7-es székesfehérvári csomópontjánál is erősebb forgalomra kell számítani. Az ország Dunától keletre eső gyorsforgalmi útjai közül az M3-as autópálya Hatvanig tartó szakaszán lehetnek a szokásosnál is telítettebbek a sávok – tették hozzá.