Weihnachtsschmuck: Dieses Jahr eher naturfarben?

Während das Fest der Liebe vor der Tür steht, dominieren die diesjährigen sanfteren, etwas helleren Farben die Ornamente und Kugeln.

Berichten zufolge ändern sich die Trends ständig, während die lebhaften, extravaganten Farben des letzten Jahres – wie Türkis und Gelb – in Mode waren, sind in diesem Jahr viel gedämpftere Farben im Dekor trendy.  Dazu gehören auch donut- oder smileyförmige Weihnachtsanhänger.

Natürlich sind sowohl die weiß-blauen als auch die rot-grünen Kombinationen immer noch in Mode. Aber auch in diesem Jahr erobern die Farben Braun-Grün, Natur und Beige. In der Tat gibt es diejenigen, die glauben, dass die orange Farbe auch auf den grünen Zweigen erscheinen sollte.

Ungarisch:

Púder, arany és ezüst az idei karácsonyi divat

Noha a szeretet ünnepe a nyakunkon van, az idei évben sokkal inkább a lágyabb, kissé világosabb színek dominálnak a díszek és a gömbök terén.

A beszámolók szerint folyamatosan változnak a trendek, míg tavaly a harsány, extravagáns színek voltak a divat – mint például a türkizkék és a sárga – addig idén a jóval visszafogotabb színek jelennek meg a díszek terén. Sok háztartásban megjelennek a meghőkkentő elemek, illetve azok amelyek az évtizedet jellemzik. Ilyenek például a fánk alakú, vagy smiley formájú karácsonyi függők, vagy épp az különleges égők.

Persze, továbbra is nagy divatja van a fehér-kék valamint a piros-zöld összeállításnak. ÁM idén hódít a barna-zöld, a natúr és a bézs színek is. Sőt, akad aki szerint a narancs szín is megmutatkozik majd a zöld ágakon. Ugyanakkor sokak inkább a kissé haloványabb, nem épp hétköznapi színeket válasszák, hogy megörökítsék az ünnepet és vele együtt feldobják, karácsonyfadíszek, adventi koszorúk, gyertyatartók, ajándéktárgyak sokaságát.