Guter Glühwein sollte säurereduziert sein

Es ist ein unverzichtbares Angebot an Weihnachtsmärkten, Der Glühwein…Doch was macht einen guten Glühwein aus? fakt ist, daß das Weinprodukt von hochwertiger Qualität sein sollte.

Experten sind sich einig, dass ein stark säurereduzierender Reduktionswein gewählt werden muss. Das heißt, einer, der auch nach der Zubereitung mit Wasser seinen unverwechselbaren Geschmack behält, wenn auch nicht übertrieben. Es ist notwendig, dass der Wein einen guten Geschmack nach Nelken und anderen Gewürzen hat, aber sein eigenes Aroma nicht verliert.

Es ist wichtig, dass die Gewürze richtig und gut dosiert sind. Zimtstangen und Orangen sollten beim Aufwärmen des Glühweins ebenfalls hinzugegeben werden. das weihnachtliche Aroma sollte somit passen. Prost!

Ungarisch:

Mi a jó forralt bor titka?

A karácsonyi vásárok elmaradhatatlan kelléke, évente több liternyi fogy belőle. Persze, nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben az italban, is az a legfontosabb, hogy minőségi, jól elkészített fajtát igyunk; nem pedig egy agyoncukrozott fajtát, aminek alkohol tartalma meghaladja a normál mennyiséget.

A szakértők egyetértenek abban, hogy erős savgerincű, reduktív bort kell választani. Vagyis olyat, amely a vízzel való készítés után is meghagyja jellegzetes ízét, noha nem túlzottan. Szükség van rá, hogy a bor jól befogadja a szegfűszeg és a többi hozzáadott fűszer ízét, de ne veszítse el saját aromáját.

Fontos, hogy megfelelő, értő fűszerezést kapjon a nedű, na és a hozzáértő csapolás sem hátrány. A borok ismerői úgy tartják, hogy a megoldás egy zárt tartályos csapolás, melynek során a forralt bor minősége nem romlik, és órák múlva is épp oly finom, mint az első csapoláskor.