Seit dem Wochenende bietet MÁV-START den Fahrgästen während des Hitzealarms an den Hauptbahnhöfen in Budapest und den großen ländlichen Stationen kostenloses Mineralwasser an.

Wasser an Bahnhöfen: Budapest im Osten, Westen und auf dem SüdBahnhof, auf dem Land Miskolc, Békéscsaba und Szeged, Kecskemét, Győr, Pécs, Nagykanizsa, in Fonyód, in Siofok, Veszprem, Tapolca, Celldömölk, Zalaegerszeg, Debrecen und Nyíregyháza.

Mineralwasser wird von der Bahngesellschaft auch in den kommenden Tagen, sofern das Wetter es erfordert, von 10 bis 17 Uhr verteilt.

MAV-START empfiehlt außerdem, dass jeder mit einer ausreichenden Menge an Trinkwasser oder Flüssigkeit auf der Schiene fährt.

Das primäre Ziel der Eisenbahngesellschaft mehr eine bequemere Fahrt für die Passagiere zur Verfügung zu stellen. Auch die Klimaanlagen der Züge laufen auf Hochtouren und es wird eine besondere Wartung der Züge durchgeführt um ein Ausfall der Klimaanlagen zu verhindern.

Quelle: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Ungarisch:

Vizet osztanak a pályaudvarokon

Vasárnap délutántól, a hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.
Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a békéscsabai, a szegedi a kecskeméti, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a fonyódi, a siófoki, a veszprémi, tapolcai, celldömölki, zalaegerszegi, debreceni és nyíregyházi állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság vasárnap 17 óráig, illetve az elkövetkező napokban, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi – 10 és 17 óra között osztja.

A MÁV-START emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását.

A vasúttársaság elsődleges célja, hogy utasai számára minél komfortosabb utazást biztosítson, ezért a járművek karbantartása során – a megbízható üzemkészség érdekében – különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire.

forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.