Wanzenplage in Ungarn!

Wanzen in Ungarn / Foto: Flying Media Hungary

Ungarn wird im Moment von einer Käferplage heimgesucht. In Deutschland als Wanzen bekannt oder Stinkekäfer. Derzeit hängen die Lästlinge an sämtlichen Mauerwerken und Fenstern und versuchen ins Innere zu kommen.

Ihre chemische Bekämpfung ist unwirksam, und ihr natürliches Gegenstück gibt es nicht. Diese Mittel sollen jedoch helfen… Wenn man den Käfern zu nahe kommt, sprühen sie ein stinkendes Sekret aus.

1.) Backpulver, Essigsprays
2.)  Haarspray
3.) Minzöl

 

Ungarisch:

Hogyan védekezzünk a büdös bogarak ellen?

Magyarországot csaknem elözönlötték a cimeres poloskák, rengeteg bosszúságot okozva a lakosságnak. A csak büdös bogarak szeptember végén, október első heteiben okozzák a legnagyobb kellemetlenséget.

A hideg idő közeledtével gyakran húzódnak a lakások, házak apró résein belülre,ezzel rontva a közérzetet és nem mellesleg, ha valaki agyontapossa őket, esetleg leüti, kellemetlen szagot árasztanak mindenfelé.

Vegyszeres irtásuk nem hatékony, természetes ellenfelük pedig nincs. A bűzmirigyei miatt pedig a madarak sem fogyasztják. De van pár praktika, amikkel harcolhatunk ellenük.

1.) Szódabikarbónás, ecetes permet
Egyszerű módja a bogarak távoltartásának. Egy kézi permetezúbe öntsünk 2 teáskanál szódabikarbónát és 1 teáskanál ecetet, majd ezt higítsuk fel és permetezzük be vele az ablakok, ajtók réseit.

2.) Fújjuk le őket hajlakkal
Máskor a hölgyek frizuráját tartosítják vele, ám a bogárra bénító hatással van ez a szer. Így anélkül tudjuk őket kidobni, hogy szét kellene lapítani őket. Így nem lesznek büdösek se.

3.) Permetezzük mentaolajjal
A legkedveltebb és állítólag leghatásosabb módszer. Fél liter vízbe, legalább 10 cseppnyi mentaolajat tegyünk, majd ezzel az ablakok és az ajtók kereteit kell lepermetezni. Sőt hatásos lehet, ha cserepes mentát teszünk az ablakokba, ugyanis annak illatát a rovarok nem bírják.