Ungarn ist einer der 50 gesündesten Nationen

Welches ist die gesündeste Nation? Mit den Statistiken von 2018 hat Bloomberg in den letzten Tagen eine Rangliste von 169 Ländern herausgegeben. Die Liste wurde mit Infos wie Todesursachen, Gesundheitsrisiken, Mentale Gesundheit, Impfungen und Effekte aus der Umgebung erstellt.

Die Statistiken wurden von der WHO, Vereinte Nationen und der Weltbank erstellt. In die Top 10 kamen mehrere Europäische Länder, als bester schnitt Spanien ab auf dem ersten Platz. Danach kommt Italien und Island.

Ungarn erreichte den 48. Platz. Experten meinen, es ist eine gute Verbesserung im Vergleich zum 52. Platz im letzten Jahr.

Ungarisch:

Magyarország bejutott a TOP 50 legegészségesebb nemzet közé

A 2018-as adatok alapján készítették el azt a 169 országot rangsoroló listát, amelyet a Bloomberg jelentett meg a napokban. Elkészítésekor olyan szempontokat vettek figyelembe mint a halálozási okok, a várható életkor, egészségi, életmódbeli kockázatok, mentális egészség, védőoltások, valamint a környezeti hatások.

Az adatokat a WHO, az ENSZ és a Világbank adta. A Top 10-ben nem egy európai ország került be, a legjobban Spanyolország végzett, övék lett az első hely, őt követi Olaszország, majd Izland.

Magyarország azonban csak a 48. helyre került. Ez a tavalyi ötvenkettedik helyről nem rossz teljesítmény a szakértők szerint, ám az aggasztó szerintük, hogy Albánia, Uruguay és Bosznia megelőzött minket.