Traditions-Programme beim Várkert-Basar in Budapest

Foto: pexels.com

Der Várkert-Basar vom 31. März bis zum 2. April ist ein beliebtes Event über Ostern welches im Burgviertel in Budapest stattfindet.

Handwerker präsentieren ihre Künste und eine fünf Meter hohe Mauerwerkinstallation im Hof ​​des Várkert Bazars wird für eine gemeinsame Dekoration genutzt.

Anita Mikoczy, die stellvertretende Kulturdirektorin der Institution, erzählte uns, dass gerade auch für die Kinder zahlreiche Programme vorbereitet wurden und viele Aktionen starten werden während ihre Eltern sich mit Kunsthandwerk und Folklore sowie der Gastronomie vertraut machen können.

Ein schöner Tipp für einen Familienausflug in Budapest am Wochenende!

Foto: pexels.com

Ungarisch:

Hagyományörző programokkal és állatsimogatóval várja a húsvétozókat a Várkert Bazár

Messziről fel lehet ismerni a Várkert Bazárt húsvéti helyszínét, amit egy hatalmas hímestojás jelez a látogatóknak. A hagyományos programok mellett, ezzel a különlegességgel is szeretnének kedveskedni a vendégeknek, a gyerekeket pedig állatsimogató várja a március 31- és április 2 között megrendezett eseményen.

A látogatók hímestojás-kiállításon és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a hagyományos tojásdíszítéseket és az újonnan szerzet tudást azonnal kamatoztathatják is, mivel a Várkert Bazár udvarán kiállított öt méter magas hímestojás-installáció közös díszítésre vár.

Mikoczy Anita, az intézmény kulturális igazgatóhelyettese elárulta, hogy a gyerekeket különböző hogy a gyerekeket különböző ünnepi díszek készítésével, gyöngyfűzéssel és puzzle-készítéssel szórakoztatják, míg szüleik kézműves vásárral és népi gasztronómia remekeivel ismerkedhetnek meg.