Toter bei Feuerdrama in Collegium im IX. Bezirk Budapests!

MTI/Mihádák Zoltán

Bei Eintreffen der Feuerwehr schlugen die Flammen bereits gestern am späten Abend aus dem Fenster im oberen Stockwerk eines Collegiums in Budapest, im 9. Bezirk. Die Feuerwehr evakuierte rund 80 Studenten aus dem Gebäude. Normalerweise leben hier 130 Studenten, doch nicht alle Personen waren anwesend. Das Feuer befand sich zwischen dem 2. und 3. Stockwerk. Bei den Löscharbeiten wurde dann ein verbrannter Leichnam entdeckt. Die Identität ist bisher unbekannt. das Collegium befindet sich direkt an der Károli Gáspár University.  Die Ermittlungen der Polizei und Brandermittler dauern an um die Ursache des Feuers zu erfahren.

Ungarisch:

Kigyulladt egy kollégium Budapesten – Holttestet találtak a romok között

Egy kollégium épületének több helyiségében keletkezett tűz szerdán este Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren, az épületben egy halottat találtak a tűzoltók. A tűzoltók késő estére körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tudott.

A közlemény szerint a kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. Ám az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban, melynek azonosítása még folyamatban van.

Magyarországi Református Egyház tulajdonában lévő épületben 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek, akiknek ideiglenes elhelyezéséről a 9. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is segít.