Tödlicher Zugunfall in Hetényegyház bei Kecskemét!

Ein Auto ist am Donnerstagmorgen mit einem Zug im Bezirk Bács-Kiskun, Kecskemét-Hetényegyháza kollidiert, der Fahrer des Autos ist am Unfallort verstorben.

Nach ersten Informationen ereignete sich der Unfall an einem Bahnübergang der unbeschrankt ist. Der Regionalzug kollidierte mit dem PKW und riss diesen noch über 100 Meter mit. Solange die Untersuchungen des Unfallortes und der technischen Bergung noch laufen ist der Eisenbahnverkehr auf der Strecke gesperrt.
Derzeit befördern Ersatzbusse die Fahrgäste zwischen Kecskemét und Lajosmizse.

Ungarisch:

Halálos vasúti baleset történt Hetényegyházán!

Vonattal ütközött egy autó Bács-Kiskun megyében, Kecskemét-Hetényegyházán csütörtök reggel, a gépkocsi vezetője meghalt – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset egy vasúti átjáróban történt. Az ütközés következtében az autó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig szünetel a szakaszon a vasúti forgalom.
A Mávinform az MTI-vel azt közölte, a baleset egy andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban történt. A hatósági intézkedések idején Kecskemét és Lajosmizse között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.