Süßes und Hausmannskost in familiärer Atmosphäre – Kemenes Konditorei und Bistro am Vámház Boulevard eröffnet

Foto: Kemenes Cukrászda és Bisztró

Am 4. August werden die Kemenes Konditorei und das Bistro in Budapest am Vámház Boulevard 9 eröffnet. Das Familienunternehmen Kemenes, das nun seine dritte Geschäftseinheit eröffnet, hat in etwas mehr als einem Jahrzehnt in der Süßwarenindustrie grosse Berühmtheit erlangt. Das Unternehmen, welches auch die Bäckerei Lipót beliefert, eröffnete 2015 seine erste eigenständige Konditorei. Neben hausgemachten Kuchen gibt es auch warmes Mittagessen für Gäste.

Die Philosophie von Kemenes ist es, hausgemachte Aromen ohne Konservierungsstoffe, Geschmacksverstärker oder Füllstoffe in natürlichen Süßwaren herzustellen.

Die familiäre Atmosphäre besticht sofort. Die Geschäftsführung selbst, Edith Kemenes, die Gründerin der Konditorei, führt mit Hilfe von zwei Töchtern ihr Unternehmen und die Enkelkinder haben die Liebe zum Backen und Kochen ebenfalls gefunden. Neben traditionellem Gebäck wie Apfelkuchen bietet die Konditorei moderne Aromen wie Makkaroni, Käsekuchen oder sogar fruchtiges Mousse.  Neben leichten Mahlzeiten bringen die Tages- und Wochenmenüs echte einheimische Aromen auf den Teller.

Foto: Kemenes Cukrászda és Bisztró

Ungarisch:

Otthoni ízek és családias hangulat – Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton

Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső önálló cukrászdáját. Elhivatottságuk és odaadó figyelmük a garancia arra, hogy az új, Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz. A házias sütemények mellett meleg ebéddel is várják a betévedő vendégeket, a környéken élő és dolgozó emberektől a turistákig.

A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból.

A családias hangulat nem csak a kinézetben és az ízekben jelenik meg, hanem magában a vezetésben is, hiszen Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, a sütés, főzés szeretetét pedig már az unokáknak is sikerült átadnia. A cukrászdában az olyan hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy akár gyümölcsös mousse formájában. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek. A könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízek köszönnek vissza a tányérról.