Sechs Bühnen und 120 Interpreten beim Festival an vier Tagen in Fezen, Székesfehérvár

Székesfehérvár, 2019. július 24. MTI/Mónus Márton

Das 23. Fezen Festival wurde am Mittwoch in Székesfehérvár mit sechs Bühnen und etwa 120 Interpreten eröffnet.
Auf dem Festival stehen unter anderem das mit zwei Grammys nominierte American Dream Theatre, Thomas Anders von Modern Talking, die niederländische Fedde Le Grand, der australische Dub FX, Ákos, Halott Pénz, Majka, Quimby, Wellhello auf der Bühne. Zwei Legenden des ungarischen Bluesrocks, Hobo und Gyula Deák Bill sind ebenfalls dabei.

Nach Angaben der Veranstalter sind die Tickets für die Veranstaltung vor Wochen bereits ausverkauft und es sind ebenfalls keine Camping-Tickets mehr erhältlich.

Unter den Veranstaltungsorten hob der Veranstalter den Reactivator hervor, wo Sportprogramme und Lifestyle-Beratung auf die Teilnehmer warten, darunter Spieler des White Castle FC, der Alba Fehérvár-Basketball- und Handballspieler, der White Castle AV19-Eishockeyspieler und der White Castle Enthroners-American-Football-Teams.

Die Veranstaltung findet dieses Jahr an der Kreuzung von Takarodó út und New Váralja statt, die am Nachmittag und in der Morgendämmerung mit einem kostenlosen Festivalbus vom Stadtzentrum aus zusammen mit lokalen Bussen angefahren wird.

Ungarisch:

Hat színpad és 120 fellépő várja a fesztiválozókat négy napig Székesfehérváron a Fezenen

Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron.
A fesztiválon mások mellett fellép a kétszeres Grammy-jelölt amerikai Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, a holland Fedde Le Grand, az ausztrál Dub Fx, Ákos, a Halott Pénz, Majka, a Quimby, a Wellhello, valamint közös koncertet ad a magyar blues-rock két legendája, Hobo és Deák Bill Gyula.

A szervezők információi szerint a rendezvényre hetekkel ezelőtt elfogytak a diákjegyek, és már kempingjegy sem kapható. A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy a szerdai beköltöző napon nem üzemeltek még a nagyszínpadok, de két sátorban külföldi produkciókkal is várták a fesztiválozókat.

A helyszínek közül a főszervező kiemelte a Reaktiválót, ahol sportprogramok és egészségeséletmód-tanácsadás várja a résztvevőket többek közt a Fehérvár FC labdarúgói, az Alba Fehérvár kosár- és kézilabdázói, valamint a Fehérvár AV19 jégkorongozói és a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatainak játékosaival.

A rendezvényt idén is a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál rendezik, ahová a helyi autóbuszok mellett idén ingyenesen igénybe vehető fesztiválbusz is közlekedik majd délután a belvárosból, hajnalban pedig vissza.