Schutzmasken: Inländische Apothekenvorräte fast ausverkauft

Foto: illusztráció, MTI / Máthé Zoltán

Die Ungarn stürmen die Apotheken wegen des Coronavirus.
Wichtigstes Utensil bei den Nachfragen in der Apotheke ist die Schutzmaske. Die meisten Apotheken sind bereits ausverkauft, was diesen Artikel angeht.

Während der Grippeepidemie suchen viele Patienten nach Schutzmasken, doch jetztist die Nachfrage vielfach höher. Ausländischen Berichten zufolge ist es in China fast unmöglich derzeit noch eine Schutzmaske zu kaufen, auch die Desinfektionsmittel sind aufgebraucht.

Ungarisch:

Kezdenek kifogyni a hazai patikák készletei

Megohanták a magyarok a patikákat a koronavírus miatt.
Elég egy kisebb influenzajárvány is ahhoz, hogy a patikákban gyakoribb kérdés legyen a következő: Egészségügyi maszk van esetleg?

A Pénzcentrum online magazin információi szerint nem kizárt, hogy a koronavírus terjedése miatt pörgött fel ennyire a kereslet. A lap egy körúti gyógyszertárban érdeklődött a maszk után, de az minden fajtában kifogyott. Mint kiderült, már nem egy beteg panaszkodott arról, hogy már a sokadik patikában nem kapnak szájmaszkot.

Influenzajárvány idején sok beteg keresi a maszkokat, most viszont sokkal több olyan vásárló akad, aki Ázsiába utazik. Külföldi értesülések szerint Kínában szinte már lehetetlen szájmaszkot venni, valamint elfogytak a fertőtlenítőszerek.