Oster-Aufschwung – Tonnenweise Schokohasen!

Die Geschäfte in Ungarn erwarten in der Ostersaison einen deutlichen Umsatzanstieg. Schinken, Eier, Kuchen und Süßigkeiten werden in dieser Zeit stark nachgefragt. Es ist im Gespräch dass einige Ketten die Verlängerung der Öffnungszeiten in der Zeit vor Ostern in Betracht ziehen.

In Zahlen bedeutet das zum Beispiel bei Schokolade – 744 Tonnen Schokolade Ostereier, Schokoladenhasen machen einen durchschnittlichen Gewinn von 3,5 Milliarden Forint in der Osterzeit aus. da schmeckt es doch umso besser, oder?

 

 

Rekordokra számítanak húsvétkor a hazai üzletek
Jelentős bevételnövekedést várnak az áruházláncok a húsvéti időszakban. Az ilyenkor szokásos sonka, tojás, kalács valamint édesség kiemelt vásárolt termékekké lépnek elő ebben az időszakban. A Világgazdaság, gazdasági, üzleti napilap értesülései szerint akadnak olyan üzletláncok, amelyek fontolgatják a nyitvatartásuk meghosszabbítását a húsvét előtti időszakban.

A húsvét az év második legnagyobb forgalmú időszaka a karácsony után az élelmiszer-kiskereskedelemben, a magyarországi áruházláncok pedig legalább 6-7 százalékos bevételnövekedést várnak idén az ünneptől – derült ki a Világgazdaság körképéből, amely a Tesco, a SPAR, a Lidl és az Aldi válaszain alapul.

A Nielsen piackutató legutóbbi felmérése szerint a boltokban tarol a főtt sonka. Ugyanis a magyar lakosság több mint 7 milliárd forint értékben, 4000 tonnányit vásárol belőle az ünnepi időszakban, ezzel a kategória éves értékesítésének 92 százalékát fedi le.

Az édességek terén is hatalmas eredményeket láthatunk. Húsvétkor átlagban 744 tonna csokoládétojást, csokoládényulat és egyéb ünnepi ajándékot szereznek be a magyarok együttesen 3,5 milliárd forintért.

Forrás: MTI

Eier mit geräuchertem Speck gekocht – Foto: Flying Media Hungary