Opening: Meininger Hotel in Budapest

Budapest, 2019. április 11. MTI/Koszticsák Szilárd

Meininger Hotels eröffnet erstes Hotel in Budapest, das Meininger Budapest Great Market Hall mit 184 Zimmern und 744 Betten, bei der Hauptmarkthalle am Fővám Platz. Der Wert der Investition beträgt fast 6 Milliarden HUF.

Die Hotelgruppe hat jetzt 25 Hotels in Europa. Die Investoren sind die Bedori Investments Kft., welche ungarischen Privatleuten gehört.

Das erste ungarische Meininger Hotel is 7500 Quadratmeter und 7 Stockwerke groß. Die Gruppe ist auf junge Reisende, Familien, Geschäftsreisende und Rucksack-Touristen spezialisiert. Das Hotel hat auch eine Tiefgarage, welche vor dem Parkproblem der Innenstadt helfen soll, diese können auch die Gäste des Hauptmarktplatzes nutzen, sagte Meininger.

Das Hotel in Budapest beschaeftigt 50 Mitarbeiter.

Das Hotel bietet klassische Ein- oder Zweibetten Zimmer an, es gibt jedoch auch  Mehrbettzimmer.

Budapest, 2019. április 11.
MTI/Koszticsák Szilárd

Ungarisch:

Megnyitotta első budapesti szállodáját a Meininger Hotels

Megnyitotta első budapesti szállodáját a Meininger Hotels, a 184 szobás és 744 ágyas Meininger Budapest Great Market Hallt a Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett, a beruházás értéke közel 6 milliárd forint – közölte a szállodalánc az MTI-vel csütörtökön.

A szállodacsoport jelenleg 25 szállodát üzemeltet Európában. A beruházó a Bedori Investment Kft., melynek tulajdonosai magyar magánszemélyek.

A fiatal utazókra, családokra, üzleti utazókra és hátizsákos turistákra spezializálódott Meininger szállodalánc első magyarországi tagja 7500 négyzetméteres, hétemeletes hotel. A létesítmény alatti közforgalmú, négyszintes mélygarázs csökkenti a környék parkolási problémáit, azt a vásárcsarnok vásárlói is igénybe vehetik – közölték.

Az MTI érdeklődésére a cég közölte: a budapesti hotel közel 50 dolgozót foglalkoztat. A magyarországi terveik szerint nyitottak a lehetőségre, hogy még egy szállodát nyissanak Budapesten, konkrétum azonban még nincs.

A hotel által kínált szálláslehetőségek között a klasszikus egy- vagy kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is vannak.