Notruf für die Rettung geht jetzt in Ungarn auch über eine App

Bei einer Pressekonferenz stellte der Nationale Rettungsdienst von Ungarn eine neue App vor, namens ÉletMentő also LebensRetter. Sie soll den Ablauf eines Notrufes einfacher und schneller gestallten.

Gábor Csató, Generaldirektor des OMSZ, sagte, dass die App den Notruf und die Arbeit des Rettungsdienstes erleichtert, da der Dispatcher die vorinstallierten medizinischen Daten und die genaue Position der Patienten sofort sehen kann.

Die Anwendung enthält auch Informationen zur Ersten Hilfe und zeigt Apotheken oder Gesundheitseinrichtungen in der Nähe.

Die App ist für Android und iOS verfügbar und funktioniert in allen Mobilfunknetzen. Derzeit ist die App nur in ungarisch verfügbar.

Quelle: MTI

Ungarisch:

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára – jelentették be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a fejlesztő cég közös csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója azt mondta, hogy az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.

Az alkalmazás elsősegélynyújtáshoz szükséges információkat is tartalmaz, és egyebek mellett megmutatja a segítségre szorulóhoz legközelebb eső gyógyszertárt, egészségügyi ellátóhelyet is – ismertette.

Az alkalmazás Android és iOS rendszeren is elérhető, valamint minden mobilhálózaton működik. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes – tette hozzá.

2 Kommentare