Nikolaus-Lauf: Über 2.500 Weihnachtsmänner in Budapest unterwegs!

Foto: BSI

Hier ist Budapest rot….Rot voller Nikoläuse. Beim großen Nikolaus-Lauf beteiligten sich auch in diesem Jahr wieder Tausende Läufer – Und alle im Nikolausoutfit. Auf verschiedenen Streckentypen konnten die Nikoläuse ihre sportlichen Leistungen messen und das Schöne daran…Für jeden Läufer ging eine Spendensumme an ein aktuelles Hilfsprojekt. Ein weihnachtlicher Spaß und ein ziemlich cooles Stadtbild Budapests. HIER treffen sich die sportlichen Nikoläuse…

Ungarisch:

Több mint 2500 Mikulás köszöntötte futással advent második vasárnapját

A hét eleji hóesésnek és hidegnek nyoma sem maradt vasárnap kora délutánra, az esemény 6 éves történetében nem volt még ilyen szerencsés a mezőny, enyhe, 7 fokos idő, ragyogó napsütés fogadta a 2562 Mikulást december 8-án a Corvinus Egyetemen és környékén a 6. Blikk Mikulásfutáson.

A jelmez beszerzésével a résztvevőknek nem kellett bajlódniuk, hiszen a mikulásruha a nevezési díj részét képezte, így csak azt kellett eldönteni, hogy a családi 700 méteres, vagy a 2300 méteres távot választják.

A hosszabb távból kettő is rendelkezésre állt, az első közel ezer Mikulást 13 órakor indítottuk útjára, majd utának jött egy kicsit kisebb, kb. 600 fős mezőnnyel a családi (700 méteres) táv, majd újabb ezer piros ruhás futó vágott neki Ferencváros utcáinak.

Ez az az esemény, amely kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújtott, hiszen a rajtban és a célban a gyerekek nagy örömére és a napsütés ellenére hóesés – igaz nem valódi – várta a futókat.

A 6. Blikk Mikulásfutás sem telt el jótékonysági akció nélkül.

A Blikk minden nevező után 500 forinttal támogatta a Bátor Tábor alapítványt, az 2562 résztvevőnek köszönhetően így 1.281.000 forint gyűlt össze jótékony célra.

A korábbi évek kezdeményezését folytatva az ÁGOTA Alapítvány közreműködésével idén is vártuk az ajándékokat a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában elhelyezett óriásputtonyba. Szerencsére a mezőny segítőszándékának köszönhetően idén is rengeteg ajándék érkezett.

A Mikulás sporttal való köszöntése egyébként a világ számos pontján népszerű esemény, Los Angelestől Madridon át Oszakáig mindenhol szaladó mikulásokkal találkozhatunk, így jelezve, hogy jön az ünnep.

Forrás: Budapest Sportiroda