Mit farbenfrohen Programmen zum 100. Geburtstag des Gellert Bad

Abkühlung am Pool in Ungarn - Foto: Andrea / Flying Media Hungary

Im Szent Gellért Bad warten anlässlich des hundertsten Jahrestages Fotoausstellung, Filmvorführungen und Musikprogramme im öffentlichen Bad am Ende der Woche – teilte Budapest Spas und Hot Springs Company mit.

Anlässlich des 100-jährigen Jubiläums des Gellért-Bades wird am 8. und 9. September ein zweitägiges Event veranstaltet. Laut den Veranstaltern werden  DJs an beiden Tagen Musik im Bad aufführen. Besucher können unter anderem zahlreiche Stationen  der letzten 100 Jahre des Gebäudes in eher Ausstellung erkunden.

Darüber hinaus können die Besucher auch eine Fotoausstellung sehen, die zuvor in der Ministers ‚Pants präsentiert wurde.

Ungarisch:

Színes programokkal készül a Gellért Fürdő 100. születésnapjára

A Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda századik születésnapja alkalmából fotókiállítással, filmvetítéssel és zenei programokkal várják a közönséget a hétvégén a fürdőben – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Gellért fürdő átadásának századik évfordulója alkalmából kétnapos fesztivált szerveznek szeptember 8-án és 9-én. A szervezők közlése szerint a fesztiválon mindkét nap DJ szolgáltatja a zenét a fürdőben. A vállalkozó szellemű látogatók egy szabadulószobában ismerkedhetnek meg az épület elmúlt 100 évének titkaival.

Emellett az érdeklődők megtekinthetik a korábban már bemutatott, Miniszterek gatyában című fotókiállítást is. A válogatásban a fürdő korábbi úszómesterének, Pusztai Sándornak a fotói láthatók, aki a kor hírességeit fotózta a Gellért fürdőben. A képeken neglizsében látható egyebek mellett Karinthy Frigyes és Heltai Jenő, Klebelsberg Kunó és ifj. Horthy Miklós, Tolnay Klári és Alpár Gitta.