Kürtöskalács Festival-Budapest, 11.-13. Oktober

Foto: Kürtőskalács Fesztivál

Das Kürtöskalacs Festival, Budapests köstliches und wohlriechendes Festival, wird in diesem Jahr in das Herz der Stadt, den weitläufigen Stadtpark, zurückkehren.

Der alte und neue Schauplatz ist diesmal die Parklandschaft hinter dem Schloss Vajdahunyad, wo neben köstlichen Kürtöskalacs oder Käsekuchen-Desserts auch große Konzerte, farbenfrohe Kinderprogramme und viele Überraschungen die Liebhaber des Herbst-Gastronomieprogramms verführen werden. In Holzkohle oder Öl gebacken, wird der Schornsteinkuchen in einer unendlichen Vielfalt von Geschmacksrichtungen und in einer Vielzahl von Größen erhältlich sein. Neben den bekannten Aromen werden auch in diesem Jahr spezielle Aromen wie Himbeeren, Cappuccino, Heidelbeeren und Meerrettich-Delikatessen wie Horned Cream, Horned Guba oder Horned Bearings gluten- und milchfreie Käsekuchen angeboten auch.

Der verführerische Reiz der Veranstaltung liegt neben dem unwiderstehlichen Duft nach Kürtöskalacs, erfrischenden Konzerten und aufregenden Kinderprogrammen.

Ungarisch:

Kürtőskalács Fesztivál-Budapest, október 11.-13.

A Kürtőskalács Fesztivál, Budapest legínycsiklandóbb és legillatosabb fesztiválja, idén visszaköltözik a város szívébe, a tágas Városligetbe, ahol az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja.

A régi-új helyszín ezúttal a Vajdahunyad vára mögötti parkos terület, ahol az ínycsiklandozó kürtőskalács-desszertek mellett nagykoncertek, színes gyermekprogramok és sok-sok meglepetéssel csábítjuk az őszi gasztroprogram kedvelőit. Faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben lesz kapható a kürtőskalács. A már jól ismert ízek mellett, különleges ízesítések, mint a málnás, kappucsínós, áfonyás és még sorolhatnánk… a kürtőskalács ínyencségek, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Guba, vagy Kürtős Csapágy mellett idén is lesznek glutén és tejmentes kürtőskalácsok, valamint fitnesz kürtős is.

Az esemény csábító vonzereje az ellenállhatatlan kürtőskalács illat mellett, az üdítő koncertek és izgalmas gyerekprogramok.

A fesztivál csúcspontjaként idén is a Nagy Közös Sütés lesz, amely program neve már 3 éve Kürtős Kaland – közösségi kürtőskalács sütés – amelyre az előzetesen regisztrálók, a titkos recept alapján maguk készíthetik el kürtőskalácsaikat, bepillantást nyerve ezáltal a sütés kulisszatitkaiba. Mindeközben ez egy jótékonysági akció, hisz minden évben a kürtőskalácsokat egy rászoruló szervezetnek ajánlják fel.