Hotels profitieren von den langen Wochenenden!

Hotel Janus Siófok - Foto: Flying Media Hungary

Triple-Verkehr in Hotels in Ungarn … gemeint ist ist das lange Feiertagswochenende im Vergleich zum durchschnittlichen Wochenende. Nach den Daten von Szallas.hu. sind Budapest, Eger und Hajduszoboszlo sind die beliebtesten inländischen Reiseziele. Besonders beliebt sind die 4-Sterne-Wellness-Hotels in den genannten Orten.

Laut den Daten der Unterkunftsseite gibt der Gast bei einem viertägigen Aufenthalt  im Schnitt 52.600 Forint aus, fast anderthalb Mal mehr als ein normales  „Schlemmerwochenende“ in Ungarn

Ein Drittel der Buchungen wird mit einer SZÉP-Karte organisiert.

Die meisten Menschen verbringen die nationalen Feiertage in der Region von Eger und Hajdúszoboszló aber Hévíz, Zalakaros und Gyula zählen auch mittlerweile zu den Favoriten. Pécs, Sopron, Szeged und Miskolctapolca wurden ebenfalls in diesem Jahr in die Liste der beliebtesten Reiseziele aufgenommen.

Háromszoros forgalmat hoz a szállodákban az ünnepi hosszú hétvége

Háromszoros forgalmat hoz a magyarországi szállodákban a négynapos ünnepi hosszú hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak.

A szállásfoglaló oldal adatai szerint már most háromszor többen foglaltak szállást az ilyenkor szokásoshoz képest. A négynapos pihenő alkalmából átlagosan 52 600 forintot, közel másfélszer többet költenek a magyarok egy „ünnepmentes“ márciusi hétvégéhez képest.
A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, ők valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért.

A négynapos szünidő a hosszabb üdüléseknek kedvez, a tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen – ismertette a részleteket Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az érintett időszakra a legnagyobb költés 1 millió, míg a legalacsonyabb 2 500 forint a portál statisztikái szerint.

A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet. A megyék közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból.

Forrás: MTI

Zimmer mit Balkon