Hier kommt der neue 1000 Forint-Schein

Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke bemutatja az új, március elsejétől érvényes ezerforintos bankjegyet Budapesten, az MNB székházában tartott sajtótájékoztatón 2018. február 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ab heute gibt es einen neuen, moderneren 1000 Forint-Schein. Laut der Ankündigung der Ungarischen National Bank wurde die Banknote nicht nur in ihrer optischen Erscheinung, sondern auch in ihren Sicherheitsmerkmalen erneuert.

Mit den alten Banknoten kann man bis zum 31. Oktober bezahlen und sie werden ihren Wert nicht verlieren.

Ungarisch:

Bemutatták az új ezerforintost

Csütörtöktől már új, modernebb 1000 forintos várja a pénzhasználókat. A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint a bankjegy megújult nem csak képi megjelenésében, de biztonsági elemei is jóval korszerűbbek lettek, megnehezítve ezzel a hamisítást.

A korábban kibocsátott régi bankjegyekkel október 31-ig lehet fizetni, utána az MNB bevonja azokat, november 1-jétől csak az új 1000 forintosok lesznek forgalomban, de a régi ezresek sem veszítik el értéküket.

Budapest, 2018. február 28.
Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénzlogisztikai igazgatóságának vezetõje az új, március elsejétõl érvényes ezerforintos bankjegyrõl tartott sajtótájékoztatón az MNB székházában 2018. február 28-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd