Hier einige Tipps gegen Mücken

Foto: Pixabay.com

Jetzt wo das warme Wetter wieder da ist, kommen auch die Mücken und verursachen sehr viele Probleme und juckende Stiche.

Wir haben einige praktische Tipps gesammelt, wie man sich gegen die Insekten wehren kann. Mücken mögen den Geruch der meisten Kräutern nicht. Pfefferminze, Lavendel, Zitronenmelisse und viele weitere Pflanzen dieser Art können helfen. Auch Kerzen mit ähnlichen Geruch sind praktisch, denn sie haben ein starkes Aroma.

Hilfreich kann auch die Apfelessigfalle sein, denn Mücken mögen es sehr, und werden davon angezogen, so werden sie von uns abgelenkt.

Viele würden es nicht glauben, aber Knoblauch kann auch als Ablenkung sorgen. Wenn man es isst, wird der Geruch durch die Haut ausgedunstet.

Und wenn Sie die im Geschäft erhältlichen Sprays nicht verwenden möchten, können Sie Pfefferminz-, Zitronenmelisse-, Lavendel- oder Petersilienblätter auf Ihre Haut reiben, um die Mücken fernzuhalten.

Ungarn:

Néhány tipp a szúnyogok ellen

Számos problémát jelentenek a szúnyogok. A meleg idő beköszöntével rengeteg vérszívó repked jobbra-balra, csípéseikkel pedig apró hólyagokat és kellemetlen viszketést hagynak maguk után.

Most azonban adunk pár tippet amivel kicsit enyhíthetünk a nyári kellemetlenségek listáján.
Mint kiderült, a szúnyogok a legtöbb gyógynövény illatát nem szeretik. Fodormenta, levendula, citromfű és megannyi növény közül választhatunk, ha szeretnénk elkerülni a csípések okozta problémákat. Egy hasonló illatú mécses, vagy gyertya nagy segítség lehet ellenük. Ugyanis ezek tömény, erős illatát nem bírják elviselni.

Hatásos lehet még az almaecet csapda is, mivel az almaecet olyan a szúnyogoknak akár a mágnes a vasnak. Ezzel eltereli a figyelmet a „véráldozatról“ De ha szeretnénk, egy csésze aromás gyógynövényekből készített teát is elhelyezhetünk a környezetünkben, amivel szintén csapdát állíthatunk.

Bár sokan nem is gondolnák, de a fokhagyma is alkalmas arra, hogy elterelje a szúnyogokat. Ehhez azonban nekünk kell fogyasztanunk a növényből, hogy annak „illata“ kipárologjon a bőrünkre.

Ha pedig nem akarunk a boltban kapható spray-ket használni, akkor használhatunk borsmenta-, citromfű-,  levendula- vagy petrezselyemlevelet is, amelyet testükre dörzsölve alkalmazhatunk.