Györer Bürger protestieren gegen den Klimawandel!

Foto: Globális klímasztrájk Győr

Győr nimmt auch am World Climate 3-Event teil. Ziel ist es, die städtischen Entscheidungsträger dafür zu sensibilisieren, dass der Klimawandel kein Problem der Zukunft ist. Wir müssen JETZT handeln, denn JEDE Zukunft hängt davon ab!

Den Veranstaltern zufolge ist die Klimakrise da und unsere Zukunft hängt davon ab, was wir tun. Wir leben in einem Zeitalter drastischer Veränderungen auf unserem Planeten, daher brauchen wir auch unmittelbare politische, wirtschaftliche und soziale Veränderungen!

Die Umweltkrise muss erzählt und wie eine echte Krise behandelt werden! Ungarn ist auch von Dürren betroffen, es treten neue Krankheiten auf und extremes Wetter ist eine wachsende Bedrohung.

Ungarisch:

A klímaváltozás ellen tiltakoznak a győri polgárok!

Győr is csatlakozik a világszerte megrendezésre kerülő 3. klímasztrájk eseményéhez. Melynek célja, hogy felhívják a város döntéshozóinak figyelmét, hogy a klímaváltozás nem a jövő problémája. MOST kell cselekedni, mert MINDENKI jövője múlik rajta!

A szervezők szerint: „A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van! Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.“