Güterzug entgleist in Miskolc

Foto: MTI/Vajda János

Eine Lok und der erste Waggon sind am Mittwochnachmittag am Bahnhof Miskolc entgleist. Bei dem Unfall wurde niemand verletzt. Während der technischen Bergung – bis Donnerstagmorgen 5 Uhr – fuhren zwischen Miskolc und Felsőzsolca  die Züge mit nur auf einem Gleis.

Die Beschränkungen wurden am Donnerstagmorgen aufgehoben, und Züge von Hidasnémeti fahren wieder von und nach Miskolc.

Die komplette Instandsetzung eines Teils der Schienen und der Freileitung wird voraussichtlich mehrere Wochen dauern, wird den Schienenverkehr jedoch nicht wesentlich stören, heißt es in einem Bericht.

 

Ungarisch:

Kisiklott egy tehervonat Miskolcon

A miskolci pályaudvaron szerda délután egy tehervonat behaladása közben siklott ki a vonat mozdonya és első kocsija. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt – csütörtök reggel öt óráig – Miskolc és Felsőzsolca között a vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek, dízelmozdonyok segítségével.

A korlátozásokat csütörtök reggelre feloldották, a Hidasnémeti felől érkező vonatok is Miskolcig mennek és onnan is indulnak.

A sínek egy részén, illetve a felsővezetéken a végleges helyreállítás várhatóan több hétig tart még, de a vonatközlekedést ez jelentős mértékben nem zavarja – derül ki a közleményből.

Hivatalos tájékoztatás szerint a balesetben nem sérült meg senki.