Bei Winterwetter: Geländewagen und PKW kollidierten auf der M7

Auf der Autobahn M7 in der Nähe von Székesfehérvár kollidierten am Dienstagmorgen die Zwei Fahrzeuge bei Schnee und Eis.

Die  Feuerwehr des Bezirkshauptquartiers koordinierten unter der Leitung der Katastrophenschutzabteilung des Bezirks Fejér die Rettung der Insassen. In Richtung Plattensee sorgte der Unfall und die Wetterlage daher für erhebliche Verkehrsstörungen.

Fünf Personen wurden bei diesem Unfall teils schwerverletzt ins Krankenhaus gebracht.

Ungarisch:

Terepjáró és személyautó ütközött az M7-esen

Személygépkocsi hátuljának ütközött egy terepjáró kedden reggel az M7-es autópályán, Székesfehérvárnál. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett áramtalanították az autót.

A terepjáró fennakadt a személygépkocsi vonóhorogján. A baleset miatt leállt a forgalom a mentés idejére a sztráda Balaton felé vezető oldalán, ezért a feltorlódott járművek továbbhaladása érdekében a két gépkocsit együtt vontatták félre a tűzoltók.

Ezután a leállósávban megemelték a terepjárót, a személyautó kerekeit pedig kicsit leengedték, így sikerült kihúzni az első gépkocsit a másik alól. A mentők öt sérültet szállítottak kórházba, mind az öten a személygépkocsiban ültek. A terepjáró egyedül utazó vezetőjének nem esett baja.