Ein neues Zentrum in Budapest für Alleinerziehende

Das „Egyszülős Központ“ öffnet seine Türen in der Üllöi út 30, die eine sehr wichtige Initiative nicht nur in Ungarn, sondern auch international darstellt. Ihr Ziel ist es, einen Gemeinschaftsraum zu schaffen, der neben regulären Programmen auch Alleinerziehenden praktische Hilfe bietet. Natürlich geht es nicht nur um Kindererziehung, sondern auch um rechtliche, psychologische und meditative Beratung.

Auch den Kindern widmet man sich – Deshalb gibt es auch ein Spielzimmer.

Es werden Trainings, Selbsthilfegruppen und verschiedene Freizeitaktivitäten organisiert.

Ungarisch:

Egyedülálló szülők megsegítésére hoznak létre központot Budapesten

Az Üllöi út 30 alatt nyitja meg kapuit az Egyszülős Központ, ami nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is egyedülálló kezdeményezés lesz. Céljuk egy olyan közösségi tért létrehozása, amely rendszeres programokon kívül gyakorlati segítséget is ad az egyedülálló szülőknek. Természetesen nem csak a gyerkőcök nevelését illetően, hanem jogi, pszichológiai és meditációs tanácsadást.

Persze fontosnak tartották, hogy ne csak a felnőttek számára legyen élmény a központ, hanem a gyerekek is jól érezzék magukat. Épp ezért ingyenes játszóház, sőt közösségi iroda is létesül itt, ahol míg a szülők intézik az ügyeiket, a gyerekekre figyelnek.

Képzéseket, klubokat, önsegítő csoportfoglalkozásokat és különféle szabadidős tevékenységeket is szerveznek, emellett inkubációs programot is indul olyan egyedül nevelő szülők számára, akik önálló vállalkozásba szeretnének kezdeni.