Eger ist die drittbeliebteste Stadt – Die Burg von Eger ist die interessanteste Touristenattraktion

Foto: Burg Eger

Die ungarische Stadt Eger ist nicht nur wegen dem Buch von Géza Gárdonyi oder des guten Weins ein interessanter Ausflugsort für Touristen. Laut den Statistiken einer Unterkunftswebsite weckt die Stadt im Komitat Heves großes Interesse bei den Touristen.

Unter den beliebtesten Komitaten waren Pest, Somogy und Heves; unter den Siedlungen und Städten waren Budapest, Siófok, Eger und Hajdúszoboszló, außerdem Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, Zalakaros und Hévíz am beliebtesten.

Die beliebtesten Touristenattraktionen waren die Burg von Eger, das Miskolctapolca Höhlenbad sowie das Zalakaros Bad.

Ungarisch:

Eger a harmadik legnépszerűbb település, az egri vár a legérdekesebb turisztikai attrakció

A magyar város nem csak a róla írt irodalmi mű, vagy a remek bor miatt érdekes látnivaló a turisták számára. Egy szállásértékesítő honlap statisztikája szerint ugyanis a Heves megyei város nagy érdeklődésre tett szert a hozzánk látogató turisták számára.

A megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek.

Míg a turisztikai attrakciók közül a legtöbben az egri várt, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt, illetve a Zalakarosi Fürdőt választották.