Donau Schiffsunfall: Österreichische Spezial-Taucher sollen bei der Bergung helfen

Eine Spezial-Tauchergruppe aus Österreich hilft bei der bergung des Unglücksschiff auf der Donau. Die erfahrenen Bergungstaucher sollen die ungarischen rettungskräfte unterstützen. Die Bergungsarbeiten laufen auf Hochtouren jedoch wird die Aktion wohl noch mehrere Tage andauern. Mittlerweile ist auch die südkoreanische Expertengruppe in Budapest eingetroffen.

Ungarn:

Dunai hajóbalesest: Osztrák búvárok is segítik a kutatást

A Dunában az alacsony vízállásnál sem egyszerű a mentőbűvárok dolga, de magas vízállásnál és erős sodrásnál, még jobban kell figyelniük. A szerda éjjeli baleset utáni mentésben nem csak a honvédség, de a rendőrség és a katasztrófavédelem búvárjai vesznek részt, sőt, értesüléseink szerint osztrák kollégák is segítenek.

Az osztrák búvárokat a magyar vészhelyzetkezelési központ kérésére küldték Magyarországra. Egy hazai internetes portál szerint egy búvár egy-másfél órát tud dolgozni maximum a víz alatt, hiszen a kutatás, mászás a hajón, a sodrás elleni küzdés sok energiát elemészt, az oxigénfelvéltel pedig folyamatosan nő. Mint kiderült, a búvárok leginkább a hajó pontos helyzetének felmérésében, esetleg az eltűnt személyek felkutatásában tudnak leginkább segíteni.