Diese Sanitäter können singen!

Foto: Országos Mentőszolgálat

Zu Weihnachten war das Video, in dem die Mitglieder des Nationalen Rettungsdienstes Lieder für den Urlaub in der Ambulanz sangen, ein großer Erfolg. Daher ist es kein Wunder, dass die Organisation ein weiteres Video gedreht hat, welches das neue Jahr begrüßt.

Aber das neue Jahr ist nicht der einzige Zweck des Videos. Sie möchten auf eine sehr wichtige Sache aufmerksam machen – nämlich auf die korrekte Wiederbelebung.

In einem kurzen, einminütigen Video tanzen drei Sanitäter auf Bee Gees – Stayin ‚Alive  (zwei davon waren im Weihnachtsvideo), die jedoch auch eine Wiederbelebung zeigen, und sogar Pál Győrfi , der Sprecher des Nationalen Rettungsdienstes erscheint für einen Moment.

Wenn man Wiederbelebung selbst beherrschen möchten, kann man dies am sogenannten  „Helden Training“, jeden letzten Montag eines Monats tun.

Ungarisch:

Ezek a mentősök aztán tudnak énekelni!

Karácsonykor nagy sikert ért el az a videó, ahol az Országos Mentőszolgálat munkatársai az ünnephez illő dalokat énekeltek a mentőautóban, így nem is csoda, hogy a szervezet újabb videót készített, amely az új évet köszönti.

Ám az új év nem az egyetlen célja a videó elkészítésének. Ezzel szeretnék ugyanis felhívni a figyelmet egy nagyon fontos dologra, ami nem más, mint a helyes újraélesztés.

A rövid, egy perces videóban a Bee Gees Stayin‘ Alive című számára táncol három mentős (akik közül kettő a karácsonyi videóban is szerepelt), de bemutatják az újraélesztést is, és még Győrfi Pál a mentősök szóvivője is feltűnik egy pillanatra.

Ha valaki szeretné maga is elsajátítani az újraélesztés művészetét, azt a Hősképzésnek elnevezett, minden hónap utolsó hétfőjén megtartott kurzuson megteheti.