Die Taxifahrer wollen am Budapester Flughafen demonstrieren

Archivbild Taxis. - Foto: Flying Media Hungary

Nach ungarischen Medieninformationen will der Europäische Taxiverband am 6. April den Weg zum Flughafen Budapest  mit einer Demonstration blockieren.

Der Grund für die Blockade sind Unstimmigkeiten aus bestehenden Verträgen mit Taxidienstleistern.So möchte der Budapester Airport bestehende Verträge  weder stornieren noch ändern.

Die Mitglieder der National Taxi Association, wollen an der Blockade teilnehmen.

Passagiere sollten sich an diesen Tagen vorab informieren wie und wann sie zum Flughafen anreisen.

Ungarisch:

Újra tüntetésre készülnek a taxisok

Blokád alá akarják venni a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret az egyik taxiegyesület tagjai. A Magyar Nemzet értesülései szerint április 6-án az Európai Taxiegyesület le akarja zárni a ferihegyi repülőtérhez vezető utat, egészen vasárnap reggelig.

A blokád oka, hogy a szervezet nem akarja elfogadni Hardy Mihály a Budapest Airport kommunikációs igazgatójának nyilatkozatát. Az igazgató ugyanis kijelentette, elégedettek a jelenlegi szolgáltatóval, így nem kívánják sem felmondani, sem módosítani a szerződést.

Az egyik legnagyobb hazai taxiszervezet, az Országos Taxis Szövetség tagjai akarnak részt venni a blokádban, sőt a szövetség elnöke, Metál Zoltán elmondta: az OTSZ teljes egészében elhatárolódik a blokádtól.