Die Badestrände in Budapest werden am Wochenende eröffnet

Während der diesjährigen Strandsaison öffnen die Bäder von Palatinus und Paskal als erstes in Budapest. Am 26. Mai der Csillaghegy, am 27. Mai der römische Strand, und ab dem 2. Juni wird der Pentecostal Beach öffnen.

Im Gegensatz zu letztem Jahr,gibt es dieses Jahr auch eine bargeldlose Zahlung – Also werden EC-Karten, Debitkarten und SZÉP-Karten zur Zahlung angenommen. Die Badestrandkarte kann damit dann bezahlt werden. Lädt man diese Karte mit einem entsprechenden Betrag auf, so kann sie auch für weitere Besuche des Bades genutzt werden.

Dieses System hat den Vorteil, dass es bequem und sicher ist. Besucher müssen kein Bargeld mehr dabei haben.

Ungarisch:

Kezdődik a budapesti strandszezon

A budapesti strandok már a hétvégén kinyitnak, így a jó idő és hűs habok kedvelői már most birtokba vehetik a fővárosi fürdőket.

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők nyitnak a budapesti strandok közül. Május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket.

Azonban a tavalyi évvel ellentétben idén már alkalmunk nyílik a készpénzmentes fizetés is, azaz a fürdő területén vásárolt termékekre készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyákat, bankkártyát és SZÉP kártyát fogadják el.

Ez a rendszer előnye, hogy kényelmes és biztonságos, valamint a látogatóknak nem kell készpénzt tartniuk maguknál, aggódva, hogy azt esetleg ellopják. Fontos, hogy a kártyát távozáskor nem kell leadni, hiszen az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható, vagy visszaváltható, bármely, a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon.