Der Ungarische Schneckenmann schlägt wieder zu!

Foto: Papp Dóra

Er schlägt wieder zu…der Schneckenmann. Diesmal hat er Verstärkung von zwei Babyschnecken.Sie laufen wieder einmal im Wettlauf mit dem Regionalzug von Debrecen nach Mátészalka. Das Dreiergespann trifft den Zug auf einer der Geschwindigkeitsbegrenzungen wo dieser nur 20 km/h fahren kann. Hier wurde der Wettbewerb klar von der Schnecke gewonnen und das Sieger-Video wurde sogar in der nationalen und internationalen Presse ausgestrahlt.

Man möchte damit symbolisieren wie langsam dieser für die Bevölkerung wichtige Zug fährt und es sage und schreibe 48 Geschwindigkeitsbegrenzungen auf dieser Strecke gibt.

Die MátészalkaLeaks-Gruppe und alle Beteiligten wollen Entscheidungsträger damit erreichen, um klarzustellen, dass die gesamte Bahnstrecke erneuert werden muss.

Ungarisch:

Újra robog a csiga-vonat!

Lassan három hónapja annak, hogy egy csiga (jelmezbe öltözött aktivista) versenyre kelt a Mátészalka és Debrecen között közlekedő személyvonattal egy kétszáz méteres szakaszon, ahol 20 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség. A versenyt akkor a csiga nyerte, és az erről készült videóról beszámolt a hazai, és a nemzetközi sajtó is.

A vasúttársaságnak a csaknem három hónap sem volt elegendő arra, hogy ezt a kétszáz méteres szakaszt magasabb sebességre alkalmassá tegye, sőt a helyzet tovább romlott a Mátészalka-Debrecen vasútvonal 78 kilométerén, hiszen napjainkban már 48 sebességkorlátozás van érvényben a vasútvonalon.

Mivel a vasútvonal állapota egyre aggasztóbb, és a teljes felújításról még nincs hivatalos információ, ezért az idő közben megszületett csiga gyermekek is megmutatták magukat a verseny állomások között.

A Mátészalka környéki emberek számára stratégiai jelentőségű ez a vasútvonal, hiszen ennek az igénybevételével nemcsak Debrecent lehet elérni, hanem ez a kapocs Budapest irányába is.

A MátészalkaLeaks csoport és minden érintett azt szeretné elérni, hogy a döntéshozók biztosítsák a vasútvonal teljes hosszában történő felújításához a pénzösszeget.
Quelle: Matészalkaleaks