Der Frühling beginnt – auch für Videospieler / Play IT Show in Györ

Foto: Facebook

In diesem Jahr erwartet die neue PlayIT Show die Spielergemeinde von Győr an einem neuen Ort, aber mit der gewohnten Erfahrung.

Das Frühlingsfest von PlayIT startet in der Olympischen Sporthalle in Győr. Dies bedeutet, dass die Halle am 3. März mit den Neuheiten der Computertechnik gefüllt sein wird, Besucher können die neuesten Videospieltitel ausprobieren und sie können in mehreren Spielen einzeln oder im Team konkurrieren.

Die Reihe von Veranstaltungen, die mehrmals im Jahr stattfinden, wird Zehntausende von Spielenthusiasten zu ihren Veranstaltungen in Budapest und auf dem Land bewegen.

Am 3. März nehmen die größten Computer- und Hardwarefirmen mit ihren Neuheiten in der Olympischen Sporthalle in Györ an der Veranstaltung teil. Das Publikum in Győr hat die Möglichkeit Games auszuprobieren, wie Star Wars ™ : Jedi Challenges AR-Set, das in Ungarn nicht erhältlich ist, welches unsere reale Umgebung in ein echtes Spielerlebnis verwandelt. Ma kann mehrere VR-Tools ausprobieren, die es kleinen und großen Spielern ermöglichen, in die 3D-Spieleumgebung einzutreten.

Computerspielehersteller werden auch ihre neuesten oder kürzlich veröffentlichten Videospiele mitbringen – aber auch die größten Favoriten 2017 und frühere Erfolge werden auch auf PlayIT sein. Es gibt mehrere E-Sport-Locations in der Halle, wo man entweder allein oder in einem Team  in den League of Legends-, Clash Royal-, Counter Strike: Global Offensive-, Hearthstone- und Playerunknown-Schlachtfeldern eintauchen kann.

Auch alte Computrsysteme und Spiele können auf dem Event betrachtet werden. Ein wahres Retro-Spielerlebnis ist somit auch garantiert.
Die Cosplay Show ist immer ein besonderes Highlight, bei dem die Darsteller ihre eigenen Kostüme mit einer kurzen Performance präsentieren, mit Charakteren aus Spielen, Filmen oder Anime.

Ein spielerischer Event-Tipp also fürs Wochenende in Györ!

 

Ungarisch:

Indul a tavaszi szezon – a videojátékosok számára is

Idén új helyszínen, de a már megszokott élménnyel várja a győri játékos közösséget a PlayIT Show

A győri Olimpiai Sportcsarnokban veszi kezdetét a PlayIT Show tavaszi szezonja. Ez azt jelenti, hogy március 3-án a csarnok megtelik a számítástechnika újdonságaival, a látogatók kipróbálhatják a legfrissebb videojáték címeket, de több játékban versenybe is szállhatnak egyénileg, vagy csapatosan. Mint minden alkalommal, így most is eljönnek a rendezvényre az ország olyan ismert videósai, mint a Pamkutya, BeniiPowa, Unfield, Szalay Isti vagy Sirius.

Az évente több alkalommal megrendezett programsorozat játékrajongók tízezreit mozgatja meg a budapesti és a vidéki rendezvényein. Fontos azonban leszögezni, hogy a PlayIT Show nem egy egyszerű játékos rendezvény, hiszen sokkal szélesebb körben merít ebből a modern szórakozási formából, és tárja ezt a győri közönség elé.

Március 3-án, az Olimpiai Sportcsarnokban felvonulnak a legnagyobb számítógép- és hardvergyártó cégek az újdonságaikkal. Először a győri közönségnek lesz alkalma kipróbálni, a Magyarországon nem kapható Star Wars™: Jedi Challenges AR szettet, ami a valóságos környezetünket átalakítva hozza el a valódi játékélményt. Kipróbálható lesz több VR eszköz is, amivel kicsik és nagyok egyaránt beléphetnek a 3D-s játékkörnyezetbe.

A számítógépes játék forgalmazók is elhozzák a legfrissebb- illetve az utóbbi időszakban piacra dobott videojátékaikat, de 2017 legnagyobb kedvencei és a korábbi évek sikerjátékai is ott lesznek a PlayIT-n. Több e-sport helyszín is helyet kap a csarnokban, ahol akár egyénileg, de csapatban is megküzdhetnek a játékosok League of Legends-ben, Clash Royalban, Counter Strike: Global Offensive-ben, Hearthstone-ban és Playerunknown’s battlegrounds-ban is.

Ma már kincsnek számító, 20-30 évvel ezelőtti számítógépeket és konzolokat is megtekinthetnek, sőt, ki is próbálhatnak az érdeklődők. A játékkínálat ugyan nem mai, de az igazi retro jatékélmény garantált.

Mindig különleges pontját képezi a rendezvénynek a Cosplay Show, ahol a fellépők saját készítésű jelmezben, rövid performance kíséretében jelenítenek meg egy-egy karaktert játékokból, filmekből, vagy animékből.
A GameArt kiállításon szintén a kreatívabb játékosok kapnak teret. Profi és hobbi alkotások láthatnak az érdeklődők, amik digitális vagy épp hagyományos rajzolási technikával készültek, és sokak kedvenc, ikonikus karaktereit jelenítik meg.

Elmaradhatatlan része a rendezvénynek a Chio Mozdulj Gamer mozgalom, mely a mozgás fontosságára hívja fel a játékosok figyelmét. A hagyományos sportok gyakorlása mellett például lasertag összecsapáson is részt vehetnek a látogatók.

A győri PlayIT nem csak azért különleges, mert ez lesz az évindító esemény, hanem azért is, mert a rendezvény főszervezője, Csanda Gergely a város szülöttje, egyben lelkes Győri Audi ETO KC drukker is.

„Az a vágyam, hogy mindenkihez eljusson a játék élménye. Mert a játék mindenkié. Ahogy a PlayIT is.” – Csanda Gergely