Der bischöfliche Palast von Sümeg wird erneuert

MTI Fotó: Varga György

Der bischöfliche Palast von Sümeg wird derzeit erneuert. Im Laufe der Investitionen werden Teile der Aussenfassaden erneuert und zahlreiche weitere Ausstellungen und Räumlichkeiten erneuert. Die Arbeiten zwischen 2017 und 2020 werden neues Leben in die Burgmauern bringen.

Rund 1.500 Quadratmeter Innenraum werden erneuert. Die Investition beträgt rund 1,5 Milliarden Forint.

 

MTI Fotó: Varga György

Ungarisch:

Megújul a sümegi Püspöki Palota

A jövő nyáron befejeződő beruházás keretében kiállító- és külső tereket újítanak fel, valamint rendezvények befogadására is alkalmassá teszik a kastélyt.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás alapkőletétele alkalmából tartott pénteki ünnepségen kiemelte, hogy a 2017 és 2020 között zajló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló fejlesztés eredményeként élettel telnek meg a történelmi falak.

Virág Zsolt művészettörténész elmondta, hogy a sümegi palotában 1500 négyzetméternyi belső terület újul meg, rendezvények, családi programok és kiállítások kaphatnak majd helyet a kastélyban. A beruházás másfél milliárd forint uniós és mintegy 320 millió forint hazai forrásból valósul meg.