Das weltberühmte Moskauer Ballett wird Ungarn besuchen

Der Winter wird eine echte Sensation, am 3. Dezember 2018 wird das Moskauer Ballett Ungarn besuchen. Tschaikowskys weltberühmtes Stück „Schwanensee“ wird dann unter anderem aufgeführt.

Die Ballet Society veranstaltet jährlich mindestens 50 Vorstellungen aus dem klassischen und zeitgenössischen Repertoire. Dabei sind auch Orte wie Israel, auf den Kanarischen Inseln, China, Korea, Japan, Malta und Sri Lanka.

Ungarische:

Hazánkba látogat a világhírű Moszkvai Balett

Egy hamisítatlan téli szenzációval, 2018. december 3-án hazánkba látogat a Moszkvai Balett – a táncosok a Hattyúk tava előadással kápráztatják el az Erkel Színház közönségét. Csajkovszkij világhírű darabját Marius Petipa, Lev Ivanov és Anatoly Emelianov rendezte.

A társulatot Anatoly Emelianov alapította, első előadásukra 2002. augusztus 12-én került sor – a bemutatón a moszkvai értelmiség oszlopos tagjai is részt vettek. A tánccsoport tizedik évfordulójára már túl volt 20 modern és 15 klasszikus balettelőadás színpadra állításán, amelyeket Anatoly Emelianov koreografált. A társulat fennállása óta olyan különleges országokban turnézott már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya – a táncosok a Viktória-vízesés közvetlen közelében is színpadra álltak, a közönség óriási ovációval fogadta a Don Quijote előadást.

A balett társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból. Állandó szereplői az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is.