CoffeeBar Basar in Budapest: Der ungarische Kaffeeberuf wird im Millenáris Park bekannter gemacht

Fünfzig Aussteller von Kaffee, Accessoires und anderen Produkten, Barista-Turniere und zwölf Besucherprogramme erwarten das Publikum am Samstag und Sonntag auf dem 11. CoffeeBar-Basar in Halle B des Millenáris-Parks.

An den Verkaufsständen können Besucher mit einem Ticket Hunderte von Kaffeesorten sowie Wein, Bier, Spirituosen und andere Getränkespezialitäten kaufen.

Während der zwei Tage des CoffeeBar Basars finden drei Meisterschaften statt. Unter anderem die Nationale Amateur-Barista-Meisterschaft,

Zusätzlich zu den Meisterschaften wird in der Latte Art Bar am Samstagnachmittag der feinste Milchschaum von Amateur-Baristen angeboten. Die Öffentlichkeit wird über den Sieger abstimmen.

Begleitende Programme umfassen Themen wie Karriereentwicklung, Karrierewandel, Nachhaltigkeit und Umweltschutz auf dem Kaffeemarkt, nationale und internationale Geschäftstrends sowie ein Unternehmerforum für angehende Cafébesitzer.

Ungarisch:

A Millenáris parkban mutatkozik be a magyar kávés szakma

Ötven kiállító kávéi, kiegészítői és egyéb termékei, barista bajnokságok és tizenkét kísérőprogram várja a 11. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris park B csarnokában.

A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több százféle kávét, ezek mellett pedig borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak a standokon. A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstoláshoz – közölték a szervezők.

A KávéBár Bazár két napja alatt három bajnokságot rendeznek meg. Szombaton tartják meg a „civil“ kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, melyet azonban a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Ezzel egy időben kerül sor a Professional Cup Tasters Challenge versenyre, vagyis a kávékóstolók megmérettetésére, melynek nyertese a spanyolországi Xorxios nyerskávé-kereskedő cég nemzetközi cupping továbbképzésén vehet részt.

Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött: a Stay Woke Cocktail Competition verseny indulóinak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük.

A bajnokságok mellett szombat délután a Latte Art Bar pultjában készülnek majd a legszebben öntött tejhabok, amelyeket az amatőr baristák készítenek, és a közönség szavazhatja meg a nyertest, aki egy profi kávégéppel lehet gazdagabb.

A kísérőprogramok során olyan témák kerülnek elő, mint a karrierépítés, karrierváltás, a fenntarthatóság és környezetvédelem a kávépiacon, hazai és nemzetközi üzleti trendek, illetve lesz vállalkozói fórum is leendő kávézó-tulajdonosok számára.

Idén is több korlátozott létszámú vezetett kóstolót tartanak, melyek során többek között japán szakék, spanyol vörösborok, érlelt rumok, japán és kínai teákig kerülnek a poharakba.