Besonders Frauen sind von Schilddrüsenerkrankungen betroffen

Foto: pexels.com

Unzureichende oder übermäßige Funktion der Schilddrüse ist bei Frauen am häufigsten.

Der Experte sagt, dass Schilddrüsenerkrankungen genetisch bedingt sind und nicht unbedingt mit Hormonen zu tun haben. Sie treten sowohl bei Kindern als auch bei älteren Frauen auf.

Die Krankheit kann sich auch entwickeln, wenn zu viel Jod in den Körper gelangt, denn es erfüllt die Grundbedingungen der Organe und wenn zu viel im Kreislauf vorhanden ist, dann steigen die Funktionen. Zu den Symptomen zählen beispielsweise Herzklopfen, Appetitverlust, Durchfall und Schlafstörung.

Außerdem kann die Unter- oder Überfunktion der Schilddrüse die Reifung und Konzeption der Eizellen beeinträchtigen, deshalb wird dies auch während einem Unfruchtbarkeits Test kontrolliert.

Ungarisch:

Főként nőket érint a pajzsmirigybetegség

A pajzsmirigy nem kielégítő működése vagy túlműködése leginkább a nők körében gyakoribb betegség.

A szakértő elmondása szerint a pajzsmirigybetegség genetikai hátterű, és nem feltétlenül a hormonokkal hozható összefüggésbe, hiszen mind gyermekek, mind idősebb nők körében előfordul.

A betegség akkor is kialakulhat, ha például túl sok jód kerül a szervezetbe, és mivel a szervek alapanyag-szükségletét elégíti ki, ha ezekből túl sok van a keringésben, akkor fokozódik a szervek működése. A tünetek között említette például a fokozott szívdobogást, a jó étvágy melletti súlyvesztést, a hasmenést és az alvászavart.

Ezzel szemben a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése zavarhatja a petesejtek érését és a fogantatást, így a meddőségi vizsgálatok során ezt is ellenőrzik.