Am Donnerstag schließt der Déli Pályaudvar Bahnhof für zwei Wochen

Foto: Internet

Aufgrund von Wartungsarbeiten wird der Budapester Südbahnhof am Donnerstag für zwei Wochen schließen – teilte MÁV am Mittwoch mit. Der Verkehr wird am Bahnhof von 4 bis 17 Uhr unterbrochen. Zu diesem Zeitpunkt werden Ticket und Kundenservice ebenfalls geschlossen sein.

Laut der Mitteilung werden Arbeiten an den Gleisen, Sicherheitsvorrichtung, Oberleitungsnetz, Tunnel, Stützmauern und Plattformen durchgeführt werden die während des Zugverkehrs nicht möglich wären.

Für die am stärksten betroffenen Routen wegen der Wartungsarbeiten, Budapest / Győr-Süd Tatabanya, Budapest / Süd Székesfehérvár, Budapest / Süd Pusztaszabolcs-Pécs, gibt es auch eine Fahrplanänderung.

Die geänderten Pläne können auf der Website der Eisenbahngesellschaft, unter den Renovierung Nachrichten-Menü (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar), MÁV Gruppe Website (www.mavcsoport.hu) und die kostenlose Mobile App ‚Vonatinfo‘ zeigt ebenfalls alle Änderungen.

Ungarisch:

Csütörtökön két hétre bezár a Déli pályaudvar

Karbantartás miatt csütörtökön két hétre bezár a budapesti Déli pályaudvar – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel. A forgalom október 4-től 17-én éjfélig szünetel a pályaudvaron. Ebben az idő intervallumban a jegypénztár és az ügyfélszolgálat is zárva lesz.

A közlemény szerint olyan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest/Déli-Tatabánya-Győr, Budapest/Déli-Székesfehérvár, Budapest/Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon és egyes mellékvonalaikon a menetrend is módosul.

A módosított menetrendek megtalálhatók a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar), valamint a MÁV-csoport weboldal (www.mavcsoport.hu) és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.