Am 31. August ist die Nacht des Zoos in Győr

Halloween im Györer Zoo - Foto: Flying Media Hungary

Der Abend des letzten Freitags im August, dem traditionellen Datum der Zoo-Nacht, ist der 31. August dieses Jahres. An diesem Abend öffnet der Zoo Györ seine Pforten mit zahlreichen Sonderprogrammen.

In Győr ist der János Xantus Zoo bis 22 Uhr geöffnet. Fackeln leuchten an diesem Abend auf den Wegen des Zoos.

Man kann beobachten, wie die Nachträuber ihre Beute auf natürliche Weise aufnehmen.

Viele Aktionen und Fütterungen live werden am Abend dann durchgeführt die man am tage sonst nicht sieht.

Ungarisch:

Állatkertek éjszakája a győri állatkertben

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 31-re esik. Ezen az estén az ország tizenkét településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására.

Győrben, a Xantus János állatkertben meghosszabbított nyitva tartással 22 óráig várják a látogatókat. A hangulatos fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programoknak lehet részese az ide látogató vendég.

Megfigyelhetik, ahogy a ragadozóik természetes viselkedésük szerint elkapják a zsákmányukat. A tigris család esti vadászatát is végignézhetik, míg az oroszlánok oszlopra mászva cserkészik be az áldozataikat.

Izgalmas, az állatkert kollégái által élőben közvetített látványetetésekkel is találkozhatnak. Ahol többek között a csuklyás majmok, a tapír család és az örvös medvék etetését is megfigyelhetik, sőt részeseivé is válhatnak.

A nap folyamán testközelből is meg lehet ismerkedni a kertben körbevezetett Zoo Show sztárjaival.