Der Sommer, und damit auch die Festivalsaison ist da. Wir haben schon die Trends für Festival-Makeups gezeigt, jetzt kommt eine Liste mit Dingen, die für Festivals ein Muss sind. Natürlich gehören dazu Hygieneprodukte, Ausweise, Decken, aber welche Kleidung brauchen wir denn?

1.) Turnschuhe
Wir sollten für Festivals einen stabilen, aber nicht so teuren Sportschuh anziehen. Es wird nass,  dreckig und vielleicht geht er sogar kaputt – also sollte es uns nicht so sehr ans Herz gewachsen sein.

2. Schnelltrocknende Shorts
Egal ob Schwimm- oder Textilshorts, bunt oder gemustert, Hauptsache, dass sie schnell trocknen werden. Hauptsächlich wegen dem Wetter, aber wir sollten auch nicht die kleinen Unglücke mit Getränken vergessen.

3.) Wasserdichte Jacke
Eine kleine Jacke, die man leicht zusammenpacken kann, sollt immer mit dabei sein. Man weiß nie wann sich das Wetter ändert.

4.) Erfrischungstücher
Nach einer großen Festivalmahlzeit gibt es kaum Gelegenheit die Hände oder das Gesicht zu waschen. Dann kommen die kleinen Tücher gut, die natürlich auch hygienisch effektiv sind.

5.) Strohhut
Es ist nicht nur modisch schick, sondern schützt auch vor der Sonne und gibt  uns Schatten. Ein Strohhut  sollte immer dabei sein, denn ein Hitzeschlag kann die Party schnell vermasseln.

 

Ungarisch:

5 ruha ami nem hiányozhat a fesztiválról

Tombol a nyár és a fesztiválszezon, és habár az idei fesztivál sminket már megmutattuk, most arra térünk ki, mi az az öt dolog ami nélkülözhetetlen a nagy buli idején. Fontos, hogy mindig legyenek nálunk tiszálkodási szerek, személyes iratok, pokrócok, ám ezekre kifejezetten ügyelnünk kell. De lássuk, melyek azok a ruhadarabok amelyek kelleni fognak.

1.) Tornacipő
Ne a legdrágább, márkás cipőnket vigyük magunkkal, sokkal inkább válasszunk egy sportosabb, strapabíróbb tornacsukát, ami nem baj, ha koszos lesz, esestleg nagyon elhasználódik a fesztivál végére. Számos dolog történhet a buli idején, a por, pocsolyák, taposás, sár, kavicsok, vagy épp leöntik alkohollal, vagy vízzal.

2.) Gyorsan száradó short
Mindegy, hogy vászon – vagy úszóshort, mintás vagy csak színes, a lényeg, hogy olyan anyagból legyen, ami gyorsan szárad. Az időjárási viszonyok kiszámíthatatlansága miatt, nem árt, ha olyan ruhadarabok vannak nálunk, amelyek könnyen száradnak.

3.) Vízálló dzseki
Egy könnyű, vízálló, kis helyre összeorigamizható kabát mindig legyen nálunk. Ez azért is jó, mert a hirtelen érkező nyári zápor bár hűsítően hathat, mégis könnyen megfázhatunk, ha felhevült testet ér.

4.) Frissítőkendő
Adódhatnak maszatos ételek, vagy épp némí víz hiány, amikor is szükségünk van egy kis nedves segítségre. A frissítőkendő higiéniai okokból is használható, ezzel elkerülve a káros mellékhatásokat.

5.) Szalmakalap
A tomboló hőségben, a napon könnyen napszúrást kaphat az ember, és a szalmakalap már nem csak divatos, de hasznos kiegészítő is. Védi a fejet, és árnyékot ad.